Ritter Sport vs. Milka. Cine a câştigat lupta în justiţie pentru dreptul UNIC de a vinde ciocolată pătrată

  • Curtea Federală de Justiţie germane a dat câştig de cauză companiei Ritter Sport.
  • Prin urmare, Milka, creatoarea văcuţei mov nu are voie să vândă ciocolată pătrată.
  • Milka încearcă de 10 ani să obţină dreptul de a înregistra propria sa ciocolată pătrată.
Urmărește
2337 afișări
Imaginea articolului Ritter Sport vs. Milka. Cine a câştigat lupta în justiţie pentru dreptul UNIC de a vinde ciocolată pătrată

Ritter Sport vs. Milka. Cine a câştigat lupta în justiţie pentru dreptul UNIC de a vinde ciocolata pătrată

De zeci de ani, Ritter Sport şi-a comercializat ciocolata în forma sa unică şi pătrată. Aşadar, atunci când marca rivală Milka i-a contestat monopolul german asupra ciocolatei pătrate, s-au tras linii de luptă, scrie BBC.

Iniţial, Milka a obţinut o victorie în 2016 prin eliminarea mărcii, însă această decizie a fost răsturnată.

Prin urmare, cazul a ajuns la Curtea Federală de Justiţie germane, unde judecătorii au aruncat plângerea companiei elveţiene Milka şi s-au pronunţat în favoarea Ritter Sport. Aşadar, batoanele de ciocolată marca Ritter Sport sunt singurele care pot fi vândute sub forma unui pătrat în Germania.

Forma pătrată a ciocolatei Ritter Sport datează din 1932, când co-fondatoarea Clara Ritter a decis că batoanele de ciocolată trebuie să încapă într-un buzunar normal al unei jachete sport. Compania a înscris forma pătrată a ciocolatei ca marca înregistrată la mijlocul anilor 1990, iar Milka încearcă de 10 ani să obţină dreptul de a înregistra propria sa ciocolată pătrată.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici