Google marchează cea de-a 19-a aniversare a motorului de căutare cu un Doodle special dedicat pentru sine: Roata Aniversară Google.
Pentru a te bucura de surprizele simpatice pregătite de Google, trebuie să apeşi pe roata care apare pe pagina de pornire Google. Astfel, accesezi anumite jocuri online distractive pentru a sărbători Ziua Google.
Printre surprize se numără clasicul Snake, un meci de cricket, umilul Solitaire, o pinata sau jocuri de personalitate (în caz că vă întrebaţi, acum aveţi posibilitatea să aflaţi ce animal sunteţi prin Doodle-ul Ziua Pământului).
Totodată, Roata Aniversară Google a adunat diferite alte doodle-uri făcute până acum cu diverse ocazii, care au ajuns la inima utilizatorilor, cum ar fi aniversarea hip hop-ului.
Bineînţeles surprizele sunt multe, aşa că sunteţi invitaţi să le descoperiţi singuri şi să sărbătoriţi Ziua Google.
Roata Aniversară GOOGLE . Compania Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.
În 1998, fondatorii Google – Larry şi Sergei au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de către utilizatorii Google, care au apreciat natura jucăuşă a acestor modificări.
Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a lansat în ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori şi venituri.
Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională, care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet. Compania a fost fondată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.
Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe internet, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de căutare este consultat de milioane de oameni din întreaga lume.
Între timp, Google şi-a diversificat portofoliul, printre serviciile oferite numărându-se Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome şi reţeaua de socializare Google Plus. De asemenea, Google deţine site-ul YouTube.