- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (18.07.2011, 12:48)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Robert Redford, hoţ şi vandal, în copilărie
Actorul american Robert Redford a dezvăluit în noua lui biografie faptul că în copilărie obişnuia să fure din casele vecinilor şi din magazinele din oraşul natal, în perioada în care făcea parte dintr-o bandă de cartier.
Urmărește
286 afișări
Actorul american Robert Redford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Robert Redford, în vârstă de 74 de ani, a declarat în noua lui biografie că jafurile şi violenţa i-au marcat copilăria. Actorul a mărturisit, totodată, că era adeseori bătut de ceilalţi membri ai bandei din care făcea parte, informează dailymail.co.uk.
Vorbind despre anii copilăriei, Redford spune că s-a aflat foarte aproape de a muri la un moment dat, când a sărit de pe o clădire, pentru a le dovedi celorlalţi membri din bandă "cât este de bărbat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
În acea perioadă din copilăria sa, Redford lipsea cu regularitate de la şcoală, vandaliza casele vecinilor şi fura bere din magazinele locale.
Cel mai grav incident s-a produs când Robert Redford avea 16 ani şi a fost oprit de un echipaj de poliţie, care a descoperit în portbagajul maşinii sale câteva bijuterii furate. Acuzaţiile pe numele lui au fost retrase ulterior, după ce tatăl lui, Charlie, a reuşit să-i convingă pe poliţişti că fiul său nu ştia ce se afla în portbagajul maşinii pe care o conducea.
În volumul "Robert Redford: The Biography", scris de autorul irlandez Michael Feeney Callan, Robert Redford a dezvăluit, totodată, faptul că în copilărie a suferit de poliomielită. Boala s-a declanşat când Robert avea 10 ani şi s-a întors acasă extrem de obosit, după o zi petrecută pe hidrobicicletă, la Los Angeles.
"Abia am reuşit să ajung la ţărm. Am fost diagnosticat cu poliomielită. A fost ceva teribil, atât fizic, cât şi psihic. În fiecare zi, mama stătea lângă patul meu, cu comprese umede, tamponându-mi ochii, rugându-mă să-i deschid. M-a ajutat să merg mai departe şi să trec peste asta", a declarat actorul.
Deşi noua biografie a actorului explorează diverse aspecte din viaţa starului, aceasta nu prezintă motivul despărţirii acestuia de soţia lui Lola, cu care a fost căsătorit timp de 27 de ani. Cei doi au avut patru copii împreună, însă primul lor fiu, Scott, a murit în 1959, din cauza sindromului morţii subite la sugari.
Actorul este căsătorit în prezent cu artista germană Sibylle Szaggars.
Robert Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).
Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.
O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, ce are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare, care dovedesc potenţial. Acelaşi institut organizează, anual, un festival al noii cinematografii independente - Tribeca.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe