- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (13.08.2014, 14:50)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Robin Williams, sursă de inspiraţie şi semnal de alarmă pentru tinerii talentaţi de la Hollywood
Robin Williams a inspirat o întreagă generaţie de cineaşti şi actori, iar sfârşitul tragic al starului american reprezintă, de asemenea, pentru tinerii talentaţi de la Hollywood un semnal de alarmă în privinţa "capcanelor" celebrităţii.
Urmărește
267 afișări
Robin Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"A fost un om care ne-a învăţat că pe ecran poţi să fii la fel de bine serios, cât şi amuzant", a declarat Jon Aranda, care studiază cinematografia la Los Angeles Film School, o şcoală aflată pe Sunset Boulevard, situată în centrul Hollywood-ului.
Pentru el, Robin Williams, decedat luni, în urma unei sinucideri prin spânzurare, "era diferit de starurile hollywoodiene clasice. Celebritatea se baza pe talentul său, nu pe fizicul său. Se vedea că era un om adevărat", a adăugat acest tânăr cineast de 27 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
La câţiva paşi de el se află Nick Kwak, în vârstă de 22 de ani, şi Tyler Hoskins, în vârstă de 23 de ani, studenţi la regie. Ei spun că filmele cu Robin Williams le-au înseninat copilăria şi le-au alimentat pasiunea pentru cinematografie. "Părinţii mei mă duceau să văd toate filmele cu el", spune Nick.
"Mi-a oferit atât de multă bucurie şi momente de râs, mi-ar fi plăcut foarte mult să lucrez cu el", a adăugat el.
Pentru Tom Nunan, fondator al companiei de producţie Bull's Eve Entertainment şi profesor la Universitatea UCLA School of Theater, Film and Television, cariera lui Robin Williams le-a arătat tinerilor actori că "pot să facă absolut totul, să joace absolut orice rol, să urce pe scenele de pe Broadway, să strângă fonduri pentru acţiuni de caritate".
"A deschis noi orizonturi pentru actorii provenind din domeniul comediei şi al teatrelor de improvizaţie", arătându-le că niciuna dintre porţile artei dramatice nu le era închisă, a adăugat acelaşi producător de film.
"A avut o contribuţie enormă. Din păcate, Robin reprezintă pentru ei şi un semnal de alarmă: nu trebuie să vă complaceţi în boală, trebuie să vă trataţi", a mai spus acesta.
Tragicul sfârşit, la vârsta de 63 de ani, al actorului Robin Williams, care a fost victima unei depresii severe şi care lupta de mulţi ani cu dependenţa de alcool, a emoţionat şi a şocat lumea întreagă.
În urmă cu câteva luni, o altă vedetă de la Hollywood, actorul şi regizorul Philip Seymour Hoffman, a murit, victimă a unui supradoze de heroină.
"Mulţi actori suferă de această boală, au aceste dependenţe, această depresie şi trebuie să se privească în oglindă şi să se întrebe: primesc oare ajutorul de care am nevoie?", a adăugat Tom Nunan.
Tyler Hoskins vorbeşte şi el despre "o alertă" pentru sectorul cinematografic şi pentru el, în calitate de artist. Decesul lui Robin Williams l-a făcut să înţeleagă că "oricare ar fi statutul tău de celebritate sau oricât de mulţi bani ai avea, acest fapt nu va rezolva niciodată problemele din viaţa ta".
"În plus, moartea lui mi-a deschis ochii asupra problemei depresiei: Nu aş fi crezut niciodată că suferea de depresie", a spus acesta.
Pentru Nick Kwak, "există multă presiune în industria cinematografică. Mulţi oameni au probleme, dar nu vorbesc despre ele, pentru a-şi păstra imaginea".
Deşi Robin Williams nu îşi ascundea demonii interiori, despre care a vorbit în mod public de mai multe ori, Nick Kwak consideră că starurile care au ajuns atât de sus, precum Williams, "nu vor să coboare de pe piedestal".
După părerea sa, deşi a rămas foarte prolific, celebrul actor american nu a mai făcut în ultimii 10 ani filme la înălţimea acelora din anii '80 şi '90, devenite cult, precum "Good Will Hunting", "Mrs. Doubtfire", "Good Morning, Vietnam" şi "Cerul poeţilor dispăruţi".
Starul american a fost găsit decedat luni, la vârsta de 63 de ani, în reşedinţa sa din California. Autorităţile americane au anunţat marţi că actorul s-a sinucis, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag era în apropierea cadavrului. Pe vârful briceagului erau urme care par a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili compoziţia substanţei depistate.
Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.
Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.
Citeşte şi:
Robin Williams şi îndelungata sa luptă cu depresia şi dependenţa de droguri şi alcool - VIDEO
Citeşte şi:
MEDIAFAX ZOOM - Robin Williams - GALERIE FOTO
Citeşte şi:
Fiica lui Robin Williams a postat pe Twitter un citat din "Micul Prinţ" în memoria tatălui său: "Îmi lipseşti. Voi încerca să privesc mereu în sus" - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe