- Home
- Life-Inedit
- TALLINN, (08.04.2012, 15:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roboţii estonieni "invadează" piaţa online de produse vestimentare - VIDEO
Vreţi să vă cumpăraţi haine de pe internet, dar nu sunteţi siguri că acestea vi se vor potrivi? O companie din Estonia a lansat conceptul de "cabină de probă virtuală", care permite utilizatorilor să probeze online hainele pe care vor să le cumpere.
Urmărește
214 afișări
Roboţii estonieni "invadează" piaţa online de produse vestimentare
Site-ul Fits.me foloseşte imagini virtuale ale manechinelor-roboţi care sunt capabili să se adapteze la măsurile exacte ale clientului şi să îi propună articole vestimentare ajustate perfect după silueta acestuia, indiferent de marca produsului.
"Atunci când voiam să cumpăr haine pe internet în urmă cu câţiva ani, trebuia mai întâi să aflu dacă mărimea mea corespunde mărimii S de la Timberland, mărimii M de la Lacoste şi Levi's sau mărimii XL de la Abercombrie & Fitch", a declarat Heikki Haldre, cofondatorul în vârstă de 36 de ani al site-ului Fits.me.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Această tehnologie, pusă la punct de cercetătorii de la două universităţi estoniene, permite internauţilor să îşi treacă măsurile în câteva rubrici online, pentru a se asigura că pantalonii sau cămaşa pe care vor să le cumpere li se vor potrivi.
"Roboţii noştri şi tehnologia cabinei de probă virtuale au rezolvat principala problemă a vânzărilor de haine online - imposibilitatea de a proba hainele", a explicat Heikki Haldre.
Manechinele-robot pot căpăta aproximativ 100.000 de forme corporale diferite, însă doar 2.000 de modele sunt folosite pentru moment.
Firmele din comerţul online doresc astfel să asigure satisfacţia clienţilor şi să limiteze retururile de mărfuri.
Noua tehnologie interesează mai ales prima companie din moda online Otto, brandul de lux pentru bărbaţi Ermenegildo Zegna şi comerciantul en detail american Park and Bond.
Potrivit creatorilor site-ului Fits.me, comercianţii en detail care vor folosi noua tehnologie vor înregistra o creştere a vânzărilor şi o scădere a volumelor de haine returnate.
Creat în Estonia, o fostă ţară comunistă devenită o "campioană" a tehnologiilor de vârf, graţie unor invenţii precum programul Skype, ce permite efectuarea de apeluri telefonice şi video pe internet, site-ul Fits.me este deservit în prezent de doar 32 de angajaţi şi 14 roboţi. Însă comerţul online de articole vestimentare se află în plin avânt, susţine Heikki Haldre.
"În timp ce în anul 2000 doar 2% dntre haine erau vândute online în ţările industrializate, acest procent a ajuns astăzi la 10-13% şi va trece de 35% până în 2020", explică Haldre, citând o serie de studii internaţionale.
"În 2012, circa un articol vestimentar din opt este vândut pe internet. Clienţii returnează un articol din patru, în principal pentru că produsul pe care l-au cumpărat nu li se potriveşte", a adăugat Haldre.
Aceste retururi reprezintă o veritabilă problemă pentru comercianţii en detail şi pentru branduri, întrucât produsele returnate nu pot fi întotdeauna revândute la acelaşi preţ, iar un număr mare de clienţi nemulţumiţi afectează imaginea mărcii respective.
Potrivit unui studiu realizat de Fits.me, 74% dintre cumpărătorii online de îmbrăcăminte care au avut o experienţă neplăcută din acest punct de vedere ezită să îşi mai cumpere haine de pe internet.
Site-ul Fits.me, care şi-a lansat roboţii în 2011, a fost desemnat în acest an de revista de modă Vogue în rândul celor mai influente 100 de companii din acest sector.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe