Rod Stewart, pe urmele Titanicului. Artistul britanic va naviga pe traseul celebrului transatlantic

Cântăreţul britanic Rod Stewart vrea să navigheze, în 2012, pe traseul urmat de transatlanticul Titanic, într-o călătorie care va fi organizată pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la producerea tragediei din 1912.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Rod Stewart, pe urmele Titanicului. Artistul britanic va naviga pe traseul celebrului transatlantic

Rod Stewart, pe urmele Titanicului. Artistul britanic va naviga pe traseul celebrului transatlantic

Artistul intenţionează să se îmbarce, în aprilie 2012, la bordul unui vapor care va naviga pe acelaşi traseu urmat de Titanic, celebrul transatlantic care s-a scufundat după ce a lovit un aisberg în mijlocul Oceanului Atlantic, în 1912. În urma acestui naufragiu, şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de pasageri.

"Mi-ar plăcea foarte mult să mă aflu la bordul unuia dintre aceste vapoare care vor urma traseul Titanicului. E uimitor, în aprilie 2012 se vor împlini 100 de ani de la naufragiu. Urmează să mă decid la bordul cărui vapor mă voi îmbarca. Un vapor va pleca din Southampton şi va merge la New York, pe aceeaşi rută urmată de Titanic, iar un al doilea va naviga de la New York la Halifax - aproape de locul unde s-a scufundat Titanicul - şi înapoi", a spus Rod Stewart, citat de express.co.uk.

"Este oare o încercare de a-ţi provoca soarta? Nu, pentru că lucrurile au evoluat mult faţă de anul 1912. Niciun aisberg nu mai coboară acum atât de mult spre sud şi, chiar dacă o face, oamenii de astăzi au posibilitatea de a-l arunca în aer", a adăugat artistul britanic.

Rockerul va întreprinde singur această călătorie, întrucât soţia lui, Penny, are rău de mare.

"Nu pot să o iau pe soţia mea cu mine, pentru că ea are rău de mare atunci când navighează pe Atlantic - ea preferă călătoriile liniştite din Caraibe. Aşadar, este posibil să fac singur această călătorie", a precizat muzicianul.

Rod Stewart este cunoscut pentru numeroase hituri, inclusiv pentru "Do You Think I'm Sexy?" şi "Maggie May". El este unul dintre cei mai bine plătiţi artişti din lume. Turneul susţinut de veteranul muzicii britanice în 2007 l-a plasat pe acesta pe locul al şaptelea în topul celor mai profitabile serii de concerte ale anului respectiv, cu încasări de 49 de milioane de dolari.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat pe 14 aprilie 1912, la două ore şi jumătate după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul primei sale curse peste Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit în acest naufragiu.

RMS Titanic (Royal Mail Steamer - vas poştal regal) a fost al doilea din trioul de "supernave" format alături de RMS Olympic şi HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o cursă săptămânală şi pentru a domina afacerea transatlantică dintre Southampton şi New York în interesul companiei White Star Line. Construit la şantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franţa, Queenstown, Irlanda, cu destinaţia New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore şi jumătate, după ce s-a rupt în două părţi, la ora 02.20 (15 aprilie 1912).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici