Roger Waters şi Nick Mason s-au reunit pentru a marca 50 de ani de la lansarea Pink Floyd

Muzicienii Roger Waters şi Nick Mason s-au reunit săptămâna aceasta, la Londra, pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea trupei Pink Floyd.

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Roger Waters şi Nick Mason s-au reunit pentru a marca 50 de ani de la lansarea Pink Floyd

Roger Waters şi Nick Mason s-au reunit pentru a marca 50 de ani de la lansarea Pink Floyd (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Roger Waters şi Nick Mason s-au reunit, joi, la Regent Street Polytechnic din Londra, universitatea unde s-au cunoscut membrii trupei, în urmă cu peste 50 de ani, informează contactmusic.com.

După ce au dezvelit o placă comemorativă, Waters şi Mason, ambii în vârstă de 71 de ani, au vorbit cu jurnaliştii prezenţi la eveniment şi şi-au amintit de începuturile formaţiei.

Waters a glumit spunând că acum că sunt celebri trebuie să folosească aţa dentară mai frecvent, în timp ce Mason a spus că, dacă trupa ar fi participat la începuturile ei la emisiunea concurs "Britain's Got Talent", nu ar fi trecut de audiţii.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters şi Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici