- Home
- Life-Inedit
- PARK CITY, (22.01.2015, 19:35)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rolling Stone despre o producţie a unei românce: "Chuck Norris vs Communism", printre filmele care trebuie vizionate la Sundance 2015
Documentarul "Chuck Norris vs Communism", de Ilinca Călugăreanu, se numără printre cele 25 de filme care trebuie vizionate la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, potrivit unui articol realizat de publicaţia Rolling Stone.
Urmărește
719 afișări
Rolling Stone despre o producţie a unei românce: "Chuck Norris vs Communism", printre filmele care trebuie vizionate la Sundance 2015
Festivalul Sundance, dedicat cinematografiei independente, se deschide joi, în Utah (SUA), şi va prezenta anul acesta o selecţie de filme provocatoare, printre care se numără noul lungmetraj al lui Robert Redford, fondatorul manifestării, dar şi documentarul românesc "Chuck Norris vs Communism".
Peste 100 de filme vor fi prezentate în perioada 22 ianuarie - 1 februarie în staţiunea de schi Park City, care devine anual o capitală a cinematografiei independente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Documentarul "Chuck Norris vs Communism", de Ilinca Călugăreanu, a fost selectat în secţiunea competiţională World Cinema Documentary. Filmul, o coproducţie România/ Germania/ Marea Britanie, va fi proiectat în premieră mondială.
Pelicula "Chuck Norris vs Communism" intră în competiţie alături de alte 11 documentare: "The Amina Profile", de Sophie Deraspe, "Censored Voices", de Mor Loushy, "The Chinese Mayor", de Hao Zhou, "Dark Horse", de Louise Osmond, "Dreamcatcher", de Kim Longinotto, "How to Change the World", de Jerry Rothwell, "Listen to Me Marlon", de Stevan Riley, "Pervert Park", de Frida Barkfors şi Lasse Barkfors, "The Russian Woodpecker", de Chad Gracia, "Sembene!", de Samba Gadjigo şi Jason Silverman, şi "The Visit", de Michael Madsen.
În România anilor 1980, o serie de filme occidentale au "distrus" Cortina de Fier şi au deschis celor care îndrăzneau să privească o fereastră către o nouă lume. O piaţă de casete VHS la negru şi o curajoasă traducătoare, Irina Margareta Nistor, au adus magia filmului populaţiei şi au semănat seminţele unei revoluţii, se arată în prezentarea peliculei de pe site-ul festivalului.
În 1985, Irina Margareta Nistor, o tânără traducătoare de la postul naţional de televiziune, a cunoscut un antreprenor misterior. Acesta introducea ilegal în România casete video, pe care le copia şi le distribuia în ţară. Acela a fost începutul unei relaţii profesionale care a durat mai bine de un deceniu. Irina Margareta Nistor spune că a dublat în total peste 3.000 de filme. Datorită ei, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme şi Bruce Lee au devenit eroi extrem de populari în România. Lungmetrajul include şi câteva declaraţii ale unor persoane din mass-media şi industria de divertisment, precum Vlad Craioveanu, Mihai Dobrovolschi, Ioan Gyuri Pascu şi Adrian Sitaru, dar şi celebrul portar Helmuth Duckadam.
"Am crescut în România în anii 1980, în timpul unui regim comunist care, printre alte forme de represiune, a redus programul postului naţional de televiziune la două ore pe zi de propagandă plictisitoare, muzică populară, poezie patriotică şi filme cenzurate. Într-o zi, pe când aveam şase ani, părinţii meu au reuşit să împrumute un aparat video. Şi-au invitat prietenii la noi acasă şi toată noaptea s-au uitat la casete video cu filme de categorie B făcute la Hollywood. Ţin minte acele filme, dar îmi amintesc mai bine felul în care m-am simţit atunci când am păşit în sufragerie - ca şi cum aş fi intrat într-o lume secretă, magică şi liberă", a declarat regizoarea Ilinca Călugăreanu, într-un articol publicat în The New York Times, în luna februarie 2014.
Ilinca Călugăreanu este o regizoare de filme documentare care locuieşte la Londra. A studiat producţia de film documentar la Granada Center for Visual Anthropology din oraşul britanic Manchester.
În articolul publicat de Rolling Stone mai sunt menţionate, printre altele, filmele "'The D Train", de Andrew Mogel şi Jarrad Paul, "The End of the Tour", de James Ponsoldt, "Experimenter", de Michael Almereyda, "I Smile Back", de Adam Salky, "Kurt Cobain: Montage of Heck", de Brett Morgen, "Listen to Me Marlon", de Steve Riley, "Mistress America", de Noah Baumbach, "The Nightmare", de Rodney Ascher, "Slow West", de John Maclean, "What Happened, Miss Simone?", de Liz Garbus, şi "Z for Zachariah", de Craig Zobel.
Lansat foarte modest, Festivalul Sundance a devenit de-a lungul anilor un eveniment inconturnabil pentru regizorii americani şi străini şi a lansat carierele unor cineaşti de renume, precum Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, David O. Russell, Paul Thomas Anderson, Steven Soderbergh, Jim Jarmusch şi Darren Aronofsky.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe