- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (13.12.2017, 15:19)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roman Polanski este acuzat din nou de molestarea sexuală a unei minore
Regizorul Roman Polanski este subiectul unei noi investigaţii a poliţiei americane, după ce acesta a fost acuzat că a molestat sexual, în 1975, o fată în vârstă de 10 ani, informează People.
Urmărește
595 afișări
Roman Polanski, acuzat din nou de molestarea sexuală a unei minore
Informaţia a fost confirmată pentru People de un purtător de cuvânt al poliţiei din Los Angeles.
Autorităţile americane investighează cazul, dar nu îl pot pune sub acuzare pe regizor, pentru că faptele au fost prescrise. Totuşi, eventualele informaţii ar putea ajuta autorităţile în alte cazuri care îl vizează pe Roman Polanski.
Avocaţii regizorului au negat acuzaţiile, într-o declaraţie pentru site-ul de ştiri mondene TMZ, adăugând că cineastul a angajat o echipă pentru a investiga cazul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Artista Marianne Barnard spune că regizorul a molestat-o sexual în 1975, după o şedinţă foto care a avut loc în Malibu, California. Polanski o pusese să pozeze îmbrăcată doar într-o haină de blană, spune artista, care a depus o petiţie şi la Academia de film americană, prin care cere excluderea cineastului din rândul membrilor instituţiei.
În 1977, în California, cineastul, pe atunci în vârstă de 43 de ani, a fost arestat şi pus sub acuzaţie pentru violarea unei adolescente de 13 ani. Polanski a pledat vinovat de "raporturi sexuale ilegale", a stat închis 42 de zile, apoi a fost eliberat condiţionat şi a fugit din Statele Unite înainte de pronunţarea verdictului în procesul în care era implicat.
În decembrie 2016, printr-o sentinţă definitivă, Curtea supremă din Polonia a refuzat cererea de extrădare a lui Polanski în Statele Unite. La pronunţarea sentinţei, regizorul, care locuieşte la Paris, s-a declarat încântat de faptul că va putea, în sfârşit, să meargă în Polonia: "La Salwator (cartier rezidenţial din Cracovia), să mă reculeg la mormintele tatălui meu şi al bunului meu prieten Andrzej Wajda (decedat pe 9 octombrie 2016). Regret doar că a trebuit să aştept atât de mult această decizie".
În septembrie 2009, Polanski a mers în Elveţia, la Festivalul de film de la Zurich, unde trebuia să i se înmâneze un premiu pentru întreaga carieră. Poliţia elveţiană l-a reţinut atunci, la cererea autorităţilor americane, iar Polanski a fost ţinut în arest la domiciliu, la o vilă pe care o deţine în Elveţia, ţară care, în cele din urmă, a refuzat să-l extrădeze în Statele Unite.
Între timp, în octombrie anul acesta, fosta actriţă Renate Langer, în vârstă de 61 de ani, a afirmat că a fost violată, pe când avea 15 ani, de Roman Polanski, în reşedinţa acestuia de la Gstaad (Elveţia). Renate Langer susţine că a făcut această mărturisire abia acum deoarece s-a simţit încurajată de depoziţia făcută în august de o altă femeie, identificată doar cu prenumele "Robin", şi pentru că părinţii ei nu mai sunt în viaţă.
"Robin" a declarat, pe 15 august, într-o conferinţă de presă, că a fost victima unui abuz sexual comis de Roman Polanski în anul 1973, pe când avea 16 ani.
În anul 2010, actriţa britanică Charlotte Lewis a susţinut, la rândul ei, că Roman Polanski a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el pe când avea doar 16 ani.
Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, în preajma izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. Tatăl a supravieţuit războiului, dar mama sa a murit la Auschwitz. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său lungmetraj, "Cuţitul în apă" (1962), a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Golden Globe şi un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", această peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.
Citeşte şi: Prinţii William şi Harry, la premiera de gală "Star Wars: The Last Jedi" de la Londra - GALERIE FOTO
Citeşte şi: "Prădători sexuali" de la Hollywood şi logodnica prinţului Harry, în topul căutărilor pe Google în 2017
Citeşte şi: Imperiul ZARA se clatină | Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume îşi VINDE magazinele
Citeşte şi: Un copil de 6 ani a câştigat peste 11 milioane de dolari, anul acesta. Proiectul care i-a adus succesul pe YouTube - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe