- Home
- Life-Inedit
- BRUXELLES, (25.11.2016, 13:42)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, printre ţările membre UE în care cetăţenii cred că violul poate fi provocat de victimă
Ziua internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor celebrată pe 25 noiembrie. România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene în care cetăţenii consideră că violul poate fi provocat de victimă, potrivit unui studiu al Uniunii Europene, informează euobserver.com.
Urmărește
876 afișări
România, printre ţările membre UE în care cetăţenii cred că violul poate fi provocat de victimă (Imagine: Mediafax Foto)
Unul din patru europeni consideră că violul poate fi justificat în anumite circumstanţe, în timp ce unul din cinci spune că violenţa împotriva femeilor este adesea provocată de către victimă, potrivit unui studiu al Uniunii Europene.
Rezultatele sondajului demarat de biroul de statistică al Uniunii Europene au fost publicate joi, 24 noiembrie, cu o zi înaintea Zilei internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, care se celebrează pe 25 noiembrie.
De asemenea, se precizează că una din trei femei din statele membre ale Uniunii Europene s-au confruntat cu violenţă fizică şi / sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani. Aşadar, potrivit studiului, există percepţia în Europa că victima poate fi de vină pentru violenţa sexuală comisă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Totodată, în studiu se arată că atitudinea faţă de ipoteticul consimţământ sexual variază foarte mult, în rândul statelor membre.
Mai mult de unul din patru (echivalentul a 27 %) europeni au declarat că actul sexual fără consimţământ poate fi justificat, în cazul în care victima se află sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, sau dacă victima este îmbrăcată sumar, astfel că poate atrage posibili atacatori.
Mai mult de unul din cinci (echivalentul a 27 %) au spus că femeile exgerează acuzaţiile de abuz sau viol. Acest punct de vedere este larg răspândit în Malta, Cipru şi Lituania, dar, în schimb, doar 8 % dintre suedezi au convigeri similare.
De asemenea, cetăţenii din România şi Ungaria desconsideră acuzaţiile formulate de femei, într-un procent mai mare în comparaţie cu respondenţii din Suedia.
Totodată, studiul Uniunii Europene arată că o mulţime de abuzuri nu au fost raportate. Doar 12 % dintre victime au mers la poliţie, printre acestea numărându-se şi reclamanţi care au făcut acuzaţii în numele membrilor familiei sau prietenilor.
Majoritatea respondenţilor (96 %) au declarat că violenţa domestică împotriva femeilor este inacceptabilă, deşi 12 % nu cred că ar trebui să fie întotdeauna pedepsită prin lege. Printr-o declaraţie comună a nouă comisari europeni, Uniunea Europeană a hotărât să demareze proiecte pentru a sensibiliza cetăţenii cu privire la violenţa domestică.
"Împreună trebuie să contestăm... stereotipurile care subminează vocile femeilor şi să arătăm că violenţa împotriva femeilor este inacceptabilă şi nu va fi tolerată", se arată în declaraţie. Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, a declarat joi că 10 milioane de euro vor fi direcţionaţi către ONG locale, pentru a ajuta la prevenirea violenţei domestice şi la sprijinirea victimelor.
Comisia Europeană va monitoriza punerea în aplicare a unei legi a Uniunii Europene cu privire la "drepturile victimei", care a fost adoptată în noiembrie anul trecut, şi care stabileşte drepturi minime pentru victimele abuzurilor, a confirmat Vera Jourova, comisar european al justiţiei.
Citeşte şi: Cum arătau celebrităţile de la Hollywood la balul lor de absolvire. Poze inedite cu Brad Pitt, Gwen Stefany şi Jimmy Fallon - FOTO
Citeşte şi: COM: TOP 3 incertitudini de patrimoniu: Arcul de Triumf, Cuminţenia Pământului şi Ceasul lui Eminescu
Citeşte şi: Viralul. Cum s-a filmat ”Iguana scapă cu fuga de şerpi”. Chiar este fuga sănătoasă pentru om? - VIDEO
Citeşte şi: J.K. Rowling i-a trimis unei fetiţe siriene de 7 ani, care trăieşte într-o zonă de conflict, toate cărţile Harry Potter - FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”