Prima pagină » Life-Inedit » Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale

Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale

Campionatul avioanelor din hârtie, o acţiune simbolică dedicată prieteniei dintre Ion Luca Caragiale şi Aurel Vlaicu, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45, în Centrul Vechi din Capitală, lângă scena Festivalului "Bucureştii lui Caragiale", potrivit unui comunicat.
Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale

Publicul de la Festivalul Bucureştii lui Caragiale va participa sâmbătă la concursul de lansat avioane din hârtie iniţiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Concurenţii îşi vor lansa avioanele de pe scena festivalului. Organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor coli de hârtie pentru confecţionat avioane pe loc, iar cei care vor realiza cele mai performante „zboruri” vor primi premii.

Concursul de lansat avioane din hârtie din Centrul Vechi este organizat şi în contextul unei duble aniversări în 2012: 100 de ani de la decesul lui I. L. Caragiale şi 130 de ani de la naşterea lui Aurel Vlaicu.

Potrivit comunicatului, pe 27 august 1911, la Blaj, Caragiale a asistat la zborul avionului lui Aurel Vlaicu. Ziarele din acea vreme relatau că, imediat după terminarea zborului, I. L. Caragiale s-a dus la Aurel Vlaicu şi a exclamat: „Eşti un geniu al poporului nostru, băiete!”. Apoi i-a dăruit fotografia sa cu dedicaţia „Trăiască Vlaicu! Şi sus, tot mai sus!”.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale„, organizat la împlinirea centenarului marelui dramaturg, se desfăşoară, în premieră, în Bucureşti. Festivalul a debutat pe 9 iunie şi se va încheia pe 20 septembrie.

Festivalul este organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Naţională Bucureşti, Centrul de Creaţie Artă şi Tradiţie – CreArt, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Circ&Variete Globus.