- Home
- Life-Inedit
- (20.07.2022, 08:45)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sateliţii vor acţiona ca termometre pe cer. Satellite Vu va putea cartografia chiar şi profilurile de temperatură ale clădirilor
- Satellite Vu atrage mult interes prin planurile sale de a lansa o reţea de nave spaţiale pentru a cartografia temperaturile de pe întreaga planetă.
- Astfel de observaţii au fost făcute de mult timp, dar nu la rezoluţia (3-4m) şi frecvenţa (de câteva ori pe zi) pe care le promite firma londoneză.
- Dacă vreţi să ştiţi unde se află cele mai ineficiente locuinţe dintr-un oraş, unde se risipeşte energia, unde ar fi cel mai bine să direcţionaţi cheltuielile de izolare - noile seturi de date termice vă vor spune.
- Satellite Vu îşi va lansa primul satelit la începutul anului viitor.
Urmărește
349 afișări
Sateliţii vor acţiona ca termometre pe cer. Satellite Vu va putea cartografia chiar şi profilurile de temperatură ale clădirilor
Satellite Vu va putea cartografia profilurile de temperatură ale clădirilor, birourilor şi fabricilor individuale. Aceste informaţii ar putea contribui în mod semnificativ la sprijinirea ţării în vederea îndeplinirii angajamentelor sale de zero emisii nete.
Satellite Vu va semna un contract miercuri, în cadrul Salonului aeronautic de la Farnborough, pentru o a doua navă spaţială.
O altă navă este deja pe cale să fie construită cu producătorul Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) din Guildford. O a doua va permite Satellite Vu să parcurgă un sfert din drumul către o eventuală constelaţie de opt platforme pe cer până la sfârşitul anului 2025.
Nava spaţială va detecta solul la lungimi de undă în infraroşu de undă medie (3,7-4,95 microni). Aceasta este o lumină dincolo de ceea ce pot discerne majoritatea sateliţilor de observare a Pământului şi ochii noştri, dar este locul în care se va vedea energia termică reţinută în structuri, potrivit BBC.
„Cu infraroşu, ceea ce se vede ziua, se poate vedea şi noaptea. Şi, în timp ce majoritatea celorlalte seturi de date de observare a Pământului se uită la exteriorul clădirilor, noi putem obţine chiar o deducţie a ceea ce se întâmplă în interior, dacă există activitate în acea clădire, dacă o casă este ocupată, dacă există utilaje productive într-o fabrică", a declarat Anthony Baker, CEO şi cofondator al Satellite Vu.
Până în prezent, compania a obţinut o finanţare de 20 de milioane de lire sterline. Aceasta a făcut să zboare o versiune a senzorului său de satelit pe un avion, pentru a testa algoritmii de procesare a datelor şi pentru a demonstra potenţialilor clienţi ce se poate realiza.
Aplicaţiile sunt vaste, iar Satellite Vu colaborează cu universităţi din Regatul Unit pentru a concepe noi modalităţi de exploatare a informaţiilor.
Pe lângă descrierea profilului termic al clădirilor, sateliţii vor identifica rapid structurile şi spaţiile deschise care exacerbează efectul de insulă termică urbană. Printre acestea se numără parcările mari din centrele comerciale, care cresc temperaturile în oraşe. Planificatorii vor avea o idee despre locul cel mai potrivit pentru a planta copaci pentru a răcori mediul înconjurător.
De asemenea, datele vor furniza informaţii sectoarelor financiare şi de asigurări, şi chiar şi armatei, prin indicarea modului în care s-au modificat temperaturile într-un anumit loc. Este posibil, de exemplu, să se vadă că avioanele au părăsit recent un aerodrom din "imaginile fantomatice" reci pe care le lasă în urmă, după ce anterior au umbrit solul de la Soare.
„Acest tip de set de date nu a mai fost disponibil în comerţ până acum, nu la această rezoluţie", a declarat Andrew Cawthorne, directorul departamentului de observare a Pământului de la SSTL. „Cine ar fi crezut că se poate monitoriza oceanul pentru poluarea cu plastic, dar în infraroşu se poate. Aceste "insule de plastic" de care aţi auzit vor apărea ca puncte fierbinţi”.
Agenţia spaţială britanică (UKSA) a acordat recent o subvenţie companiei Satellite Vu pentru a contribui la dezvoltarea senzorului cu infraroşu.
„Observarea Pământului este un sector de comercializare foarte interesant. Există câteva companii extraordinare şi, indiferent dacă au sediul în Marea Britanie sau nu, toate vor să lucreze în Regatul Unit", a declarat directorul general al UKSA, Paul Bate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe