Sateliţii vor acţiona ca termometre pe cer. Satellite Vu va putea cartografia chiar şi profilurile de temperatură ale clădirilor

  • Satellite Vu atrage mult interes prin planurile sale de a lansa o reţea de nave spaţiale pentru a cartografia temperaturile de pe întreaga planetă.
  • Astfel de observaţii au fost făcute de mult timp, dar nu la rezoluţia (3-4m) şi frecvenţa (de câteva ori pe zi) pe care le promite firma londoneză.
  • Dacă vreţi să ştiţi unde se află cele mai ineficiente locuinţe dintr-un oraş, unde se risipeşte energia, unde ar fi cel mai bine să direcţionaţi cheltuielile de izolare - noile seturi de date termice vă vor spune.
  • Satellite Vu îşi va lansa primul satelit la începutul anului viitor.
Urmărește
349 afișări
Imaginea articolului Sateliţii vor acţiona ca termometre pe cer. Satellite Vu va putea cartografia chiar şi profilurile de temperatură ale clădirilor

Sateliţii vor acţiona ca termometre pe cer. Satellite Vu va putea cartografia chiar şi profilurile de temperatură ale clădirilor

Satellite Vu va putea cartografia profilurile de temperatură ale clădirilor, birourilor şi fabricilor individuale. Aceste informaţii ar putea contribui în mod semnificativ la sprijinirea ţării în vederea îndeplinirii angajamentelor sale de zero emisii nete.

Satellite Vu va semna un contract miercuri, în cadrul Salonului aeronautic de la Farnborough, pentru o a doua navă spaţială.
 
O altă navă este deja pe cale să fie construită cu producătorul Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) din Guildford. O a doua va permite Satellite Vu să parcurgă un sfert din drumul către o eventuală constelaţie de opt platforme pe cer până la sfârşitul anului 2025.
 
Nava spaţială va detecta solul la lungimi de undă în infraroşu de undă medie (3,7-4,95 microni). Aceasta este o lumină dincolo de ceea ce pot discerne majoritatea sateliţilor de observare a Pământului şi ochii noştri, dar este locul în care se va vedea energia termică reţinută în structuri, potrivit BBC.
 
„Cu infraroşu, ceea ce se vede ziua, se poate vedea şi noaptea. Şi, în timp ce majoritatea celorlalte seturi de date de observare a Pământului se uită la exteriorul clădirilor, noi putem obţine chiar o deducţie a ceea ce se întâmplă în interior, dacă există activitate în acea clădire, dacă o casă este ocupată, dacă există utilaje productive într-o fabrică", a declarat Anthony Baker, CEO şi cofondator al Satellite Vu.
 
Până în prezent, compania a obţinut o finanţare de 20 de milioane de lire sterline. Aceasta a făcut să zboare o versiune a senzorului său de satelit pe un avion, pentru a testa algoritmii de procesare a datelor şi pentru a demonstra potenţialilor clienţi ce se poate realiza.
 
Aplicaţiile sunt vaste, iar Satellite Vu colaborează cu universităţi din Regatul Unit pentru a concepe noi modalităţi de exploatare a informaţiilor.
 
Pe lângă descrierea profilului termic al clădirilor, sateliţii vor identifica rapid structurile şi spaţiile deschise care exacerbează efectul de insulă termică urbană. Printre acestea se numără parcările mari din centrele comerciale, care cresc temperaturile în oraşe. Planificatorii vor avea o idee despre locul cel mai potrivit pentru a planta copaci pentru a răcori mediul înconjurător.
 
De asemenea, datele vor furniza informaţii sectoarelor financiare şi de asigurări, şi chiar şi armatei, prin indicarea modului în care s-au modificat temperaturile într-un anumit loc. Este posibil, de exemplu, să se vadă că avioanele au părăsit recent un aerodrom din "imaginile fantomatice" reci pe care le lasă în urmă, după ce anterior au umbrit solul de la Soare.
 
Acest tip de set de date nu a mai fost disponibil în comerţ până acum, nu la această rezoluţie", a declarat Andrew Cawthorne, directorul departamentului de observare a Pământului de la SSTL. „Cine ar fi crezut că se poate monitoriza oceanul pentru poluarea cu plastic, dar în infraroşu se poate. Aceste "insule de plastic" de care aţi auzit vor apărea ca puncte fierbinţi”.
Agenţia spaţială britanică (UKSA) a acordat recent o subvenţie companiei Satellite Vu pentru a contribui la dezvoltarea senzorului cu infraroşu.
 
Observarea Pământului este un sector de comercializare foarte interesant. Există câteva companii extraordinare şi, indiferent dacă au sediul în Marea Britanie sau nu, toate vor să lucreze în Regatul Unit", a declarat directorul general al UKSA, Paul Bate.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici