SCANDALUL de la Hollywood | Avocat: Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol. Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein

Avocatul producătorului de film american Harvey Weinstein a declarat că, dacă o femeie "decide să aibă relaţii sexuale pentru a avansa în carieră", acest lucru nu înseamnă că a fost vorba despre "un viol", într-un interviu acordat publicaţiei The Times.

Urmărește
13434 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Hollywood | Avocat: Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol. Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein

SCANDALUL de la Hollywood | Avocat: Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol. Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein

"Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol", a declarat Benjamin Brafman, avocatul producătorului de film Harvey Weinstein, acuzat de peste o sută de femei de abuzuri sexuale.

"Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră", a spus acesta, continuând: "aceasta nu este o crimă".

"Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein", a mai spus Benjamin Brafman. "Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu", a adăugat acesta.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, în vârstă de 65 de ani, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În februarie, Benjamin Brafman a declarat că, "chiar dacă Harvey Weinstein nu a avut un comportament ireproşabil, nu a săvârşit o infracţiune, iar, la sfârşitul anchetei, se va vedea clar că Harvey Weinstein a promovat mult mai multe femei în roluri cheie decât oricare alt oficial din acest sector".

Duminică seară, la Los Angeles, are loc gala Oscar, însă va fi pentru prima dată când producătorul în dizgraţie nu va participa, după ce a fost exclus din rândul membrilor Academiei de film americane.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici