Scenaristul "Toy Story 3" va scrie scenariul celui de-al şaptelea film "Războiul stelelor"

Michael Arndt, deţinător al unui premiu Oscar, va scrie scenariul celui de-al şaptelea film din seria "Războiul stelelor", programat pentru lansare în 2015.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Scenaristul "Toy Story 3" va scrie scenariul celui de-al şaptelea film "Războiul stelelor"

Scenaristul "Toy Story 3" va scrie scenariul celui de-al şaptelea film "Războiul stelelor"

Site-ul Deadline a făcut publică informaţia potrivit căreia Michael Arndt, scenaristul filmelor "Little Miss Sunshine" şi "Toy Story 3" şi care în prezent lucrează la partea a doua a francizei "Jocurile foamei/ The Hunger Games", va redacta scenariul celui de-al şaptelea film "Războiul stelelor", informează contactmusic.com.

Pe 30 octombrie 2012, grupul Disney a anunţat că a achiziţionat drepturile cinematografice asupra francizei "Star Wars", deţinute de George Lucas, pentru o sumă care depăşeşte 4 miliarde de dolari, şi că va lansa un nou film din această serie, în 2015, ce va fi urmat de alte două pelicule, separate de intervale de doi sau trei ani.

Se pare că Arndt fusese deja ales de compania Lucasfilm, înainte de vânzarea francizei, pentru a scrie scenariul noii producţii.

Michael Arndt a câştigat un premiu Oscar în 2006, pentru scenariul filmului "Fiecare se crede normal/ Little Miss Sunshine", pentru care a primit şi un premiu BAFTA, şi a mai primit o nominalizare la Oscar pentru partea a treia a filmelor "Povestea jucăriilor/ Toy Story".

Saga "Războiul stelelor", care a obţinut un statut de serie cult încă de la lansarea primului film, în 1977, este una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, cu încasări cumulate de peste 4,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza "Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme "Indiana Jones".

După succesul filmului "Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, "Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 - "prequels", în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), "Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

În februarie, George Lucas s-a lăsat sedus de noua tehnică a conversiei în 3D, relansând cu succes "Ameninţarea fantomei" în acest nou format.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici