Scheletul unui dinozaur s-a vândut cu o sumă record de 44,6 milioane de dolari la New York

Cel mai mare schelet de stegosaurus găsit vreodată, poreclit Apex, a fost vândut miercuri la o licitaţie din New York pentru suma record de 44,6 milioane de dolari, a anunţat Sotheby's.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Scheletul unui dinozaur s-a vândut cu o sumă record de 44,6 milioane de dolari la New York

Scheletul unui dinozaur s-a vândut cu o sumă record de 44,6 milioane de dolari la New York

Cu o vechime estimată la 150 de milioane de ani, Apex este considerat a fi "printre cele mai complete schelete găsite vreodată", potrivit casei de licitaţii.

Acesta măsoară 3,3 metri înălţime şi 8,2 metri lungime şi numără 254 de elemente osoase dintr-un total aproximativ de 319.

Precedentul record de 31,8 milioane de dolari pentru un schelet de dinozaur la licitaţie a fost stabilit în 2020 pentru un Tyrannosaurus Rex poreclit "Stan".

Sotheby's se aştepta ca Apex să obţină între 4 şi 6 milioane de dolari, dar preţul a urcat rapid pe măsură ce ofertanţii au luat cu asalt licitaţia, provocând gâfâituri şi aplauze în sala de licitaţii.

După vânzarea record, prezentatoarea licitaţiei a întrebat-o pe colega sa Cassandra Hatton, şefa globală a departamentului de ştiinţă al Sotheby's, "aveţi nevoie de o ţigară?"

Apex a fost descoperit în mai 2022 pe terenul privat al paleontologului Jason Cooper. Casa de licitaţii spune că a colaborat cu Cooper pentru a "documenta întregul proces, de la descoperire şi excavare până la restaurare, pregătire şi montare", pentru a garanta "cele mai înalte standarde şi transparenţă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici