- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (07.01.2024, 22:38)
- Felix Damian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scrolling-ul ne „mănâncă” zilele şi ne afectează gândirea pe termen lung
- Scrolling-ul inconştient afectează gândirea.
- Aplicaţiile folosesc tehnici persuasive care măresc dependenţa digitală.
- După o sesiune intensă de scrolling, psihologii spun că durează cel putin 23 de minute pentru a recăpata concentrarea.
Urmărește
11861 afișări
Scrolling-ul excesiv poate avea efecte asupra proceselor cognitive. Un studiu realizat în India explică felul în care navigarea inconştientă pe smartphone-uri şi reţelele sociale poate afecta calitatea procesării cognitive şi atenţiei.
Rezultatul poate duce la stres crescut şi productivitate scăzută.
Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Institutul Naţional de Sănătate Mintală din India şi spune că scrollingul, această tehnica de succes a reţelelor sociale de a ne capta atenţia, adesea ne poate face să pierdem capacitatea de a ne concentra şi chiar ne poate afecta procesele cognitive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
După o sesiune de scrolling în neştire, moment în care tragem de pagină ca să se reîncarce cu un conţinut la care ne aşteptăm să fie mai interesant, psihologii spun că ne ia cel puţin 23 de minute pentru a recăpata concentrarea. În aceeaşi direcţie şi publicaţia The Guardian a lansat o campanie ,,Reclaim your Brain”.
Medicii din India propun să ai nişte pauze concepute ca şi cum ar fi nişte semne de carte. Să alegi nişte momente în care să decizi sa închizi aplicaţia şi să încetezi scrolling-ul. Să ieşi mai des din casă pentru a avea conversaţii reale cu cei din jur.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe