Şefa organizaţiei Time's Up, care militează pentru prevenirea hărţuirii sexuale, a demisionat după ce fiul ei a fost acuzat de viol

Şefa organizaţiei Time's Up, care militează pentru prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă, a demisionat după ce fiul ei a fost acuzat de viol, potrivit unui comunicat citat de variety.com.

Urmărește
742 afișări
Imaginea articolului Şefa organizaţiei Time's Up, care militează pentru prevenirea hărţuirii sexuale, a demisionat după ce fiul ei a fost acuzat de viol

Şefa organizaţiei Time's Up a demisionat după ce fiul ei a fost acuzat de viol

Lisa Borders a demisionat din funcţia de preşedinte-director general al organizaţiei pe 18 februarie, iar noul comunicat oferă informaţii despre motivul acesteia, respectiv acela că fiul său a fost acuzat de viol pe un "forum online privat".

"În decurs de 24 de ore (de la acuzaţie, n.r.), Lisa a luat decizia de a demisiona din funcţia de preşedinte-director general al Time's Up şi am căzut de acord că este cea mai bună hotărâre pentru toate părţile implicate", se arată în comunicatul publicat pe platforma de socializare online Instagram.

Borders a deţinut această funcţie trei luni şi a fost înlocuită de directorul executiv al organizaţiei, Rebecca Goldman.

Time's Up este o organizaţie împotriva hărţuirii sexuale şi a fost înfiinţată pe 1 ianuarie 2018, de mai multe vedete de la Hollywood, în replică la scandalul Harvey Weinstein şi după apariţia mişcării #MeToo.

Într-un an, a reuşit să colecteze peste 22 de milioane de dolari - bani folosiţi în beneficiul victimelor hărţuirilor sexuale - şi să adune 800 de avocaţi ca voluntari.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. Un proces în care producătorul de film Harvey Weinstein va fi judecat pentru agresarea sexuală a două femei va începe în iunie, la un tribunal din Manhattan, New York.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici