Sex Pistols, la fel de "incisivi" ca în urmă cu 30 de ani

Membrii trupei Sex Pistols au rămas la fel de "incisivi şi plini de vitalitate" ca şi în urmă cu 30 de ani, sunt de părere criticii din presa britanică, după primul concert din mini-turneul cu care sărbătoresc trei decenii de la lansarea primului album al formaţiei, informează AFP.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Sex Pistols, la fel de "incisivi" ca în urmă cu 30 de ani

Sex Pistols, la fel de "incisivi" ca în urmă cu 30 de ani

"După cele două reveniri precedente pe scena londoneză, cel din 1996, care a fost incisiv şi plin de vitalitate, şi cel din 2002, care a fost moale şi alcoolizat, am răsuflat uşuraţi după ce am constatat că (spectacolul de joi n.r.) a fost inclus în prima categorie", este de părere Guardian.

În ceea ce îl priveşte pe solistul trupei, Johnny Rotten, pe numele real John Lydon, acesta "şi-a reluat obiceiurile constând în sărbătorirea moştenirii Sex Pistols prin parodiere, combinând sarcasmul cu iodlerele, dar rămânând magnific", continuă Guardian.

Cei patru membri supravieţuitori ai trupei, John Lyndon, Steve Jones, Paul Cook şi Glen Matlock, au cântat la Brixton Academy din Londra în primul concert dintr-o serie de cinci care vor fi susţinute în capitala britanică. Alte concerte vor fi susţinute la Manchester şi Glasgow. Membrii trupei sărbătoresc astfel împlinirea a 30 de ani de la lansarea primului album al formaţiei, "Never Mind the Bollocks - Here's the Sex Pistols".

După un debut răsunător, concertul a luat o tonalitate molcomă, după care a fost trezit de hituri precum "God Save the Queen", fiind "recompensat de o undă de energie din partea publicului amator de bere", potrivit Times. Johnny Rotten " a cântat la fel cum îl ştie toată lumea: scuipând invective cu faţa strâmbă şi mohorâtă", continuă acelaşi cotidian.

Trupa de punk rock Sex Pistols a fost formată la Londra, în 1975, de solistul Johnny Rotten, chitaristul Steve Jones, toboşarul Paul Cook şi basistul Glen Matlock, ulterior înlocuit de Sid Vicious. Membrii trupei s-au despărţit în 1978, după un turneu american dezastruos şi moartea basistului Sid Vicious în urma unei supradoze de droguri.

Albumul de debut al trupei Sex Pistols, "Never Mind the Bollocks", a fost lansat în 1977 şi a stârnit vii controverse. Pe acest album au apărut hiturile "Anarchy In The UK" şi "Pretty Vacant".

Deşi cariera iniţială a durat doar trei ani, timp în care trupa a lansat doar patru single-uri şi un album de studio, Sex Pistols a fost descrisă de BBC ca "trupa simbol a punk rock-ului britanic". Trupe post-punk precum, Joy Division, Smiths, Nirvana, şi brit pop, precum Blur, Oasis şi Pulp, s-au inspirat din curentul iniţiat de Sex Pistols.

Anul trecut, membrii trupei Sex Pistols au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, dar aceştia au refuzat să fie prezenţi la ceremonie şi au trimis, în schimb, un bilet scris de mână cu un mesaj grosolan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici