Sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituţii britanice

Instalarea de alarme contra incendiilor, urmărirea buletinelor meteo difuzate de posturile de radio şi petrecerea timpului liber alături de animalele de companie reprezintă câteva dintre sfaturile mai puţin serioase, de supravieţuire în caz de Apocalipsă, oferite de câteva instituţii britanice.

Urmărește
1424 afișări
Imaginea articolului Sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituţii britanice

Sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituţii britanice

Presupusul sfârşit al lumii, prezis a avea loc pe 21 decembrie de o profeţie bazată pe calendarul maya, a generat reacţii diverse în rândul populaţiei britanice, potrivit Daily Mail.

Pentru unii dintre oameni, celebra dată reprezintă o scuză pentru a organiza petreceri, alţii o consideră o zi ca oricare alta, iar alţii, care alcătuiesc un grup denumit "preppers", au început să îşi facă rezerve de alimente, apă şi medicamente, aşteptând venirea Apocalipsei.

Autorităţile britanice, încercând să alunge temerile despre ziua fatidică, au lansat un ghid de supravieţuire ce include o serie de sfaturi amuzante şi mai puţin serioase, pentru a răspunde la o potenţială situaţie de criză.

Zvonurile despre Apocalipsă au reapărut odată cu publicarea în presa internaţională a unor informaţii potrivit cărora Nibiru, o presupusă planetă descoperită de sumerieni, urmează să se ciocnească cu Terra. Catastrofa a fost prevăzută iniţial pentru mai 2003, dar, după aceea, data fatidică a fost mutată în decembrie 2012 şi asociată cu sfârşitul unui ciclu din calendarul maya şi cu solstiţiul de iarnă 2012.

Sfaturile oferite de autorităţile britanice au fost publicate la câteva zile după ce pe blogul guvernului american a apărut o postare oficială, în care se afirmă că informaţiile despre coliziunea dintre Terra cu o altă planetă sunt "doar simple zvonuri" şi că "lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 şi, de fapt, în niciuna dintre zilele rămase din anul 2012".

Deşi nu se cunoaşte forma pe care o va lua presupusa Apocalipsă, acest subiect rămâne unul dintre cele mai discutate pe internet în aceste zile, iar scenariile despre Apocalipsă merg de la un potop de proporţii cataclismice la cele despre o planetă "vagaboandă" care urmează să se ciocnească cu Terra.

Pe de altă parte, instituţiile britanice au confirmat că au capacitatea necesară pentru a face faţă unor evenimente neobişnuite care s-ar putea produce în zilele următoare şi au alcătuit un ghid ce conţine sfaturi de supravieţuire, mai mult sau mai puţin amuzante.

Astfel, Brigada de Pompieri din Londra recomandă britanicilor să îşi instaleze alarme contra incendiilor, filiala britanică a organizaţiei Alcoolicii Anonimi îşi îndeamnă pe britanici să îşi verifice automobilele, să asculte posturile locale de radio, urmărind în special buletinele meteo, şi, mai ales "să rămână concentraţi asupra drumurilor şi cu mâinile pe volan".

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei de protecţie a animalelor The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) au declarat: "Din fericire pentru animale, ele nu au aceleaşi temeri legate de viitor - sau despre iminenta dispariţie a lumii - precum oamenii şi, din acest motiv, e puţin probabil ca animalele noastre să îşi facă griji despre sfârşitul lumii. Totuşi, dacă se va dovedi că populaţia maya a avut dreptate, mesajul nostru către voi este acesta: «Petreceţi cât mai mult din timpul care ne-a rămas alături de animalul vostru de companie. Luaţi-l la plimbare şi îmbrăţişaţi-l. Bucuraţi-vă de fiecare secundă petrecută alături de el, ca şi cum ar fi ultima din viaţa voastră".

La rândul lor, British Transport Police şi Dorset Fire and Rescue Service au confirmat că sunt pregătire pentru orice eveniment care s-ar putea produce pe 21 decembrie.

Pe internet există însă multe site-uri şi pagini de Facebook care promovează profeţiile maya, prezentând aşa-zise dovezi despre veridicitatea acestora.

Un mic sat francez, Bugarach, este considerat de către unii drept singurul loc de pe Pământ care garantează supravieţuirea după Apocalipsă.

Presupusa Apocalipsă de pe 21 decembrie nu este însă singura predicţie despre sfârşitul lumii ce a fost făcută în ultimii ani.

Numărătoarea inversă care a dus la intrarea în noul mileniu, în anul 2000, a fost însoţită de numeroase temeri cauzate de "problema Y2K" - o problemă de natură informatică -, despre care se credea că va conduce la prăbuşirea întregului sistem informatic de pe Terra, fapt care va avea consecinţe devastatoare asupra planetei.

Incertitudinea ce plana asupra acelei date l-a determinat pe preşedintele american Bill Clinton să semneze o lege specială, denumită "Y2K Liability Bill", concepută cu scopul de a ajuta companiile americane să se pregătească mai bine pentru intrarea în noul mileniu.

În schimb, pastorul american Harold Camping a prezis Apocalipsa nu o dată, ci de două ori, în 2011. Însă ambele date - 21 mai şi 21 octombrie - au trecut fără a cunoaşte incidente deosebite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici