- Home
- Life-Inedit
- (17.06.2022, 12:07)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi pentru a menţine senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Trucul folosit de Marina Regală a Angliei
- După ce o căldură sufocantă a lovit Europa continentală în luna mai, Marea Britanie s-a confruntat săptămâna aceasta cu temperaturi mai mari decât unele insule greceşti şi Hawaii.
- Anglia a înregistrat cea mai călduroasă zi a anului de până acum, iar Met Office prevede că unele părţi din sud-estul ţării vor înregistra temperaturi de peste 30 grade Celsius în luna iunie.
- Met Office a emis o alertă de sănătate de nivel 3 pentru căldură, iar un expert a avertizat asupra unui "eveniment rar legat de schimbările climatice".
- În România, zilele toride de vară nu au fost simţite anul acesta, însă meteorologii spun că sunt şanse mari de caniculă în următoarea perioadă.
- Specialiştii recomandă câteva trucuri pentru a avea o senzaţie de răcoare chiar şi în zilele caniculare.
Urmărește
9875 afișări
Sfaturi pentru a menţine senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Trucul folosit de Marina Regală a Angliei
Iată câteva dintre cele mai bune modalităţi de a păstra senzaţia de răcoare în căldura sufocantă din următoarea perioadă, sfătuite de meteorologi şi autorităţi din întreaga Europă, inclusiv de NHS.
Consumaţi multă apă
Poate părea un lucru evident, dar consumul de apă din belşug este adesea trecut cu vederea. Răcoriţi-vă din interior spre exterior, menţinându-vă hidrataţi cu multe lichide. Se recomandă să beţi între 1,5 şi 2 litri pe zi, potrivit SkyNews.
Făcând băi sau duşuri reci vă va ajuta, de asemenea, să vă menţineţi senzaţia de răcorire, potrivit NHS.
Evitaţi alcoolul
Veşti proaste pentru unii, dar meteorologii sfătuiesc să nu consumaţi alcool pe căldură intensă, precum şi ceaiuri şi cafele, care acţionează ca diuretice şi pot provoca deshidratare.
Purtaţi haine răcoroase
În timpul zilei, puneţi-vă faţa de pernă sau pijamaua în congelator. Scoateţi-le înainte de a merge la culcare. Sperăm că vă vor răcori şi vă vor ajuta să dormiţi mai bine.
Pe tot parcursul zilei, purtarea unor haine largi şi răcoroase, precum şi a unei pălării şi a unor ochelari de soare vă vor ajuta, de asemenea.
Şi purtarea de haine mai deschise la culoare vă va menţine mai rece.
Porniţi ventilatorul
Ventilatoarele vă pot ajuta corpul să-şi regleze temperatura internă, iar lipirea unei tăviţe cu cuburi de gheaţă în faţa acestuia poate face ca aerul care circulă să fie şi mai rece.
Renunţaţi la plapumă
Cearşafurile subţiri din bumbac vor absorbi transpiraţia şi sunt mai confortabile decât plăpumile. Temperatura corpului va începe să scadă în timpul nopţii.
Pentru a dormi mai bine, un lucru pe care îl puteţi face este să încercaţi să vă distrageţi atenţia cu o activitate relaxantă, cum ar fi cititul, şi să încercaţi să vă întoarceţi în pat atunci când sunteţi obosit.
Evitaţi tentaţia de a intra pe telefon, deoarece această activitate vă poate stimula.
Închideţi ferestrele
Deşi poate părea contraintuitiv, menţinerea ferestrelor închise şi tragerea jaluzelelor în timpul vârfului de căldură va menţine camerele mai răcoroase.
Deschideţi ferestrele pentru ventilaţie atunci când afară este mai răcoare. Căldura se ridică, aşa că dormiţi la etajul inferior, dacă locuinţa are mai multe etaje. Petreceţi mai mult timp în cea mai răcoroasă cameră din casă.
Planificaţi din timp
Dacă intenţionaţi să petreceţi timp afară, planificaţi-vă ziua pentru a vă asigura că aveţi suficientă mâncare, apă şi orice medicamente necesare.
NHS spune că orice persoană vulnerabilă la efectele căldurii ar trebui să evite soarele în timpul celei mai fierbinţi părţi a zilei, care este de obicei între orele 11 şi 15.
Asiguraţi-vă că aveţi cremă de soare, chiar dacă nu sunteţi predispus la arsuri. Aplicaţi cel puţin SPF15 cu protecţie UVA.
Lăsaţi animalele de companie la umbră
Proprietarii îşi pot face griji cu privire la modul în care îşi pot menţine animalele de companie în siguranţă. Pentru început, nu le ţineţi în maşină, iar atunci când sunt acasă, Humane Society recomandă să ţineţi animalele de companie la umbră sau într-o zonă cu aer condiţionat.
Încercaţi acest sfat de la Marina Regală
Ofiţerii Royal Navy îşi scufundă mâinile în apă rece pentru a se răcori mai repede încă din anii 1990.
Cercetările au arătat că apa mai rece accelerează rata de răcire, cu o reducere a temperaturii centrale cu aproximativ un grad pentru fiecare 10 minute de scufundare a mâinilor în apă la 15 grade C.
Această tehnică a fost adoptată şi de atleţii care trebuie să se răcească rapid atunci când alternează între odihnă şi mişcare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe