Sforăitul poate genera boli cardiace - studiu

Persoanele care sforăie puternic riscă mai mult decât restul lumii să sufere de afecţiuni cardiace sau să facă infarct, potrivit unui nou studiu publicat în Journal Sleep şi realizat de cercetătorii unguri, informează BBC News Online.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Sforăitul poate genera boli cardiace - studiu

Sforăitul poate genera boli cardiace - studiu

Cercetătorii din Ungaria au ajuns la această concluzie în urma studiului la care au luat parte 12.000 de pacienţi. Concluzia a fost că persoanele care sforăie puternic sunt mai susceptibile să sufere atacuri de cord sau infarcturi, comparativ cu restul populaţiei.

Noile informaţii, publicate în Journal Sleep, se adaugă teoriilor existente în legătură cu legătură cu sforăitul şi bolile cardiovasculare.

Potrivit cercetătorilor, toată lumea sforăie în anumite momente ale vieţii, acest obicei fiind frecvent la persoanele supraponderale. Se estimează că 40% dintre adulţii bărbaţi şi 24% dintre femeile adulte sforăie.

Timp de mai mulţi ani, cercetătorii au fost conştienţi că există o relaţie între sforăit şi bolile cardiovasculare cum ar fi atacurile de cord şi infarcturile, iar noul studiu realizat de cercetătorii unguri dă şi mai mare greutate acestei ipoteze.

Studiul a stabilit, pe baza răspunsurilor persoanelor intervievate, că 34% dintre persoanele care sforăie puternic riscă să sufere de atacuri de cord şi 67% au mai mari şanse să facă infarct.

Cercetătorii susţin că sforăitul puternic cu pauze în repiraţie poate contribui la identificarea persoanelor care riscă să fie afectate de bolile cardiovasculare menţionate. Studiul a evidenţiat şi faptul că persoanele care sforăie fără a genera un zgomot puternic nu riscă boli cardiovasculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici