Singuraticul George, ultimul reprezentant al unei subspecii de ţestoase, a murit la 100 de ani

Singuraticul George, ultimul exemplar dintr-o subspecie de broaşte ţestoase uriaşe din Galapagos, a murit la vârsta de aproximativ 100 de ani, au anunţat îngrijitorii săi de la Galapagos National Park.

Urmărește
401 afișări
Imaginea articolului Singuraticul George, ultimul reprezentant al unei subspecii de ţestoase, a murit la 100 de ani

Singuraticul George, ultimul reprezentant al unei subspecii de ţestoase, a murit la 100 de ani

Reprezentanţii rezervaţiei naturale în care trăia Lonesome George, ultimul exemplar din subspecia broaştelor ţestoase de Pinta, vor efectua o autopsie pentru a determina cauzele decesului, informează BBC.

Fără urmaşi şi fără alte exemplare cunoscute din subspecia lui, Singuraticul George era considerat una dintre cele mai rare vieţuitoare din lume.

Timp de multe decenii, conservaţioniştii au încercat fără succes să îl împerecheze pe acest mascul din Insulele Pinta cu mai multe femele din subspecii asemănătoare care trăiesc în Insulele Galapagos.

Deşi vârsta lui exactă nu era cunoscută, oamenii de ştiinţă consideră că Lonesome George avea aproximativ 100 de ani şi era un "tânăr adult", întrucât exemplarele din această specie pot să trăiască până la aproximativ 200 de ani.

Lonesome George a fost văzut pentru prima dată de un om de ştiinţă maghiar pe Insula Pinta din arhipelagul Galapagos în anul 1972. Conservaţioniştii consideră că specia din care a făcut parte (Chelonoidis nigra abingdoni) este de acum oficial dispărută.

Lonesome George a fost inclus în programul de înmulţire implementat de cercetătorii de la Galapagos National Park. După ce a locuit într-un ţarc, timp de 15 ani, cu o femelă de pe insula vulcanică Wolf, aflată în apropiere, Lonesome George s-a împerecheat cu aceasta, dar ouăle nu au fost fertile.

El a devenit un simbol al Insulelor Galapagos, care atrag aproximativ 180.000 de turişti în fiecare an.

Ţestoasele de Galapagos se află printre speciile observate de Charles Darwin când a formulat teoria evoluţionistă, în secolul al 19-lea.

Ţestoasele au fost vânate intensiv, până la dispariţie, pentru carnea lor dulce, de navigatori şi pescari, iar arealul lor a dispărut aproape complet, deoarece hrana lor a fost mâncată de capre, animale introduse artificial de oameni în acest arhipelag.

În prezent, aproximativ 20.000 de ţestoase uriaşe din alte subspecii mai trăiesc în Galapagos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici