- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.01.2020, 15:34)
- Departamentul Life
Sisteme de acvacultură, mai vechi ca piramidele din Egipt, descoperite după incendiile devastatoare din Australia
Canale de apă antice, mai vechi decât piramidele din Egipt, construite de populaţia indigenă acum mii de ani, au fost descoperite în urma incendiilor din Australia care au mistuit vegetaţia deasă în statul Victoria, potrivit CNN.
Urmărește
4650 afișări
Sisteme de acvacultură, descoperit după incendiile din Australia
Peisajul cultural Budj Bim din Australia, compus din canale, baraje şi stăvilare de apă construite din roci vulcanice, este unul dintre cel mai extins şi mai vechi sistem de acvacultură, potrivit UNESCO. Construit de tribul Gunditjmara acum mai bine de 6.600 de ani. Acesta este mai vechi decât piramidele egiptene.
Budj Bim Cultural Landscape fire reveals new sections of ancient aquatic system https://t.co/ogaSfx11Vp pic.twitter.com/ZqKEQIkYiL
— Thijs (@notmobydick) January 23, 2020
Chiar dacă sistemul de acvacultură era cunoscut arheologiilor, fiind adăugat în luna iulie a anului trecut pe lista patrimoniul UNESCO, noi secţiuni au fost descoperite, după incendiile de vegetaţie din decembrie 2019.
Reprezentantul Gunditjmara, Denis Rose, manager de proiect la organizaţia non-profit Gunditj Mirring Traditional Owners Aboriginal Corporation a spus, pentru CNN, că sistemul era mult mai extins decât s-a anticipat iniţial.
„Când ne-am reîntors în zonă, am descoperit un canal acoperit de iarnă şi alte vegetaţii. Aveam aproximativ 25 de metri lungime, ceea ce este o dimensiune considerabilă”, a explicat Rose.
El a adăugat că noi structuri care par a fi canale de apă şi eleşteuri pot fi acum observate pe terenul ars.
Potrivit site-ului organizaţiei neguvernamentale Gunditj Mirring Traditional Owners Aboriginal Corporation, sistemul de acvacultură a fost construit de populaţia indigenă din roci provenite de la un vulcan din zonă care în prezent este inactiv.
Conform UNESCO, tribul Gunditjmara folosea sistemul că să redirecţioneze sau să modifice cursul apei pentru a iriga culturile.
Focul din apropierea parcului naţional a fost provocat de o lovitură de trăsnet, la finalul lunii decembrie a anului trecut, care apoi s-a extins pe o suprafaţă de circa 790 de hectare, a spus Mark Mellington de la Departamentul de Combatere a Incendiilor de Pădure din Victoria.
Pentru a proteja patrimoniul, pompierii au colaborat cu localnicii ca să identifice situri culturale importante şi combătut focul prin „tehnici cu impact redus”, nu cu utilaje grele, a explicat Mellington.
Tribul Gunditjmara este doar unul din cele care a locuit în regiunile sudice, ceea ce acum este statul Victoria, potrivit guvernului. Populaţia era formată din mii de oameni înaintea anului 1800, însă a scăzut dramatic după sosirea europenilor.
Denis Rose a spus că se simte uşurat că incendiile nu au distrus atât de mult regiunea, aşa cum s-a întâmplat în alte părţi ale Australiei. El speră că va fi o oportunitate de a explora sistemele antice de acvacultură.
„În săptămânile următoare, sperăm să putem face o inspecţie amănunţită a patrimoniului cultural pentru a verifica locurile care nu au fost anterior înregistrate. Este important pentru că o oferă o imagine a bogăţiei culturale a poporului indigen”, a conchis Rose.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Incendiile din Australia: trei morţi după prăbuşirea unui avion cisternă. Focurile se apropie de aeroportul din Canberra
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Teofan Sasca, băiatul unui preot din Botoșani, muncește pe tractor și face senzație pe Youtube
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
astăzi, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert