- Home
- Life-Inedit
- (23.02.2009, 09:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Slumdog Millionaire", premiul Oscar pentru cel mai bun film (Video)
"Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care au fost decernate duminică, la Kodak Theatre din Los Angeles, informează HBO.
Urmărește
293 afișări
"Slumdog Millionaire", Oscarul pentru cel mai bun film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Filmul "Slumdog Millionaire", considerat marele favorit în sezonul care a precedat premiile Oscar, după ce a câştigat toate distincţiile importante, printre care se numără Globul de Aur, prezintă o poveste de dragoste, având ca fundal o Indie cantonată între Evul Mediu şi secolul XXI.
Un tânăr crescut în mahalalele Mumbaiului participă la o versiune locală a emisiunii "Vrei să fii milionar?" şi, spre surpriza generală, câştigă acest concurs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate filmele "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Frost/Nixon", "The Reader" şi "Milk".
Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit producţiei "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia lui Joel şi Ethan Coen.
Kate Winslet, desemnată cea mai bună actriţă, la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar
Kate Winslet a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru partitura din "The Reader", la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.
Kate Winslet, în vârstă de 33 de ani, a fost premiată pentru rolul din "The Reader", cel al Hannei Schmitz, o nemţoaică suspectată de crime de război în cel de-Al Doilea Război Mondial. Kate Winslet a mai fost nominalizată de alte cinci ori la premiile Oscar, însă aceasta este prima sa victorie.
La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Angelina Jolie ("Changeling"), Melissa Leo ("Frozen River"), Anne Hathaway ("Rachel Getting Married") şi Meryl Streep ("Doubt").
Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin i-a revenit lui Marion Cotillard, pentru "La vie en rose".
Sean Penn a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin
Sean Penn a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "Milk", la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film.
Actorul şi regizorul Sean Penn, în vârstă de 48 de ani, a fost premiat pentru rolul lui Harvey Milk, activistul pentru drepturile comunităţii gay din San Francisco, în filmul "Milk".
Sean Penn a mai câştigat un premiu Oscar în 2004, pentru rolul din "Mystic River".
La aceeaşi categorie au mai concurat Frank Langella ("Frost/Nixon"), Mickey Rourke ("The Wrestler"), Brad Pitt ("Strania poveste a lui Benjamin Button") şi Richard Jenkins ("The Visitor").
Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin a revenit actorului Daniel Day-Lewis, pentru "Va curge sânge/ There will be blood".
Danny Boyle a primit premiul pentru regie, la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar
Danny Boyle a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul "Slumdog Millionaire", la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar.
Danny Boyle a primit premiul Oscar pentru regia filmului "Slumdog Millionaire". Britanicul în vârstă de 52 de ani are în spate o filmografie eclectică, adesea marcată de umor negru: "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate", "Plaja", "După 28 de zile".
"Slumdog Millionaire" este un film ce prezintă povestea unui tânăr indian care devine, în mod surprinzător, câştigător al unei emisiuni-concurs de televiziune.
La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Stephen Daldry ("The Reader"), Gus Van Sant ("Milk"), Ron Howard ("Frost/Nixon") şi David Fincher ("Strania poveste a lui Benjamin Button").
Anul trecut, premiul pentru regie a revenit fraţilor Joel şi Ethan Coen, pentru "Nu există ţară pentru bătrâni".
Lungmetrajul "Departures", recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin
Lungmetrajul japonez "Departures", de Yojiro Takita, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film.
Filmul "Departures" a concurat cu "Vals cu Bashir" (Israel), de Ari Folman, "În clasă" (Franţa), de Laurent Cantet, "The Baader Meinhof Complex" (Germania), de Uli Edel, şi "Revanche" (Austria), de Gotz Spielmann.
Filmul "Departures", al regizorului japonez Yojiro Takita, a câştigat marele premiu la Festivalul internaţional de film de la Montreal. El prezintă povestea unui bărbat şomer, Daigo, fost violoncelist, care, acceptând o slujbă în domeniul pregătirii cadavrelor pentru incinerare, descoperă că are talentul necesar pentru practicarea acestui ritual complicat.
Un mare succes în Japonia, cu 2,7 milioane de bilete vândute, "Okuribito", în versiunea originală, a fost turnat de Yojiro Takita, care, pentru a realiza acest film a asistat la numeroase ceremonii funerare.
În 2008, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a revenit unei drame despre Holocaust, "Falsificatorii de bani/ The Counterfeiters".
Citeşte şi
Lista completă a câştigătorilor celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar
Penelope Cruz, Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin
Heath Ledger, Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:30
Atenţionare de călătorie: Grevă pe aeroporturile din Portugalia
-
astăzi, 19:24