- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.04.2024, 14:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şoarece cu şase picioare, rezultatul întâmplător al unui experiment genetic
- Un grup de cercetători portughezi a făcut o descoperire uimitoare: un embrion de şoarece cu şase picioare, rezultat întâmplător al unui experiment genetic.
- Cele două membre suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând rolul crucial al unei singure gene în dezvoltare.
Urmărește
356 afișări
Sursa foto: X
Embrionul de şoarece cu 6 picioare a fost obţinut de un grup de cercetători de la Institutul Ştiinţific Gulbenkian din Oeiras, Portugalia.
Cele două picioare suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând că o singură genă contribuie la dezvoltarea acestor structuri aparent foarte diferite.
"Este o lucrare interesantă, care ar trebui privită ca unul dintre numeroasele repere ale biologiei noului mileniu", a declarat pentru agenţia ANSA Carlo Alberto Redi, director al Laboratorului de Biologie a Dezvoltării de la Universitatea din Pavia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
„Deschide uşa pentru investigarea în continuare a acestui mecanism”, adaugă acesta.
Autorii cercetării, publicată în Nature Communications, îşi propun acum să înţeleagă dacă aceeaşi genă şi proteina pe care o „codifică” sunt implicate şi în alte procese, cum ar fi dezvoltarea metastazelor în cancer.
Echipa cerceta iniţial influenţa genei respective asupra dezvoltării măduvei spinării. Cu toate acestea, rezultatul neaşteptat i-a uimit: embrionul de şoarece prezenta două membre posterioare suplimentare în locul organelor genitale.
Investigaţiile ulterioare au identificat receptorul Tgfbr1 ca fiind responsabil pentru direcţionarea dezvoltării membrelor. Practic, prin modularea plierii ADN-ului în interiorul celulelor, Tgfbr1 decide dacă o structură va deveni membru posterior sau organ genital.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe