- Home
- Life-Inedit
- (14.07.2022, 11:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Soldaţii-raţă”, arma secretă a unei vinării vechi de 300 de ani
- Industria vinicolă din Africa de Sud are aproximativ 270.000 de angajaţi şi produce unele dintre cele mai căutate vinuri din lume.
- Dar nu toate locurile de muncă sunt mai bine lăsate în seama oamenilor.
- În afara oraşului Cape Town, pe malul râului Eerste, Vergenoegd Löw The Wine Estate a refăcut o practică veche de secole, mobilizând un batalion de raţe pentru a menţine podgoria sa ferită de dăunători.
Urmărește
5066 afișări
Sursa foto: Twitter
Inspirată de raţele folosite pentru a îndepărta dăunătorii din orezăriile din Asia, vinăria apelează la serviciile a aproximativ 1.600 de raţe în cadrul efortului său de a face producţia de vin mai durabilă.
„Eu le numesc pe raţele noastre soldaţii podgoriilor noastre", spune directorul general Corius Visser. „Ele mănâncă afide, melci, viermi mici, le menţin complet lipsite de dăunători”.
Specia, raţa alergătoare indiană, nu poate zbura, are o poziţie particulară, verticală şi un simţ al mirosului foarte dezvoltat. Trupele de raţe sunt ademenite într-un circuit de 14 zile prin podgorie, mâncând şi fertilizând solul pe parcurs, potrivit CNN.
"Concediul anual" al raţelor are loc în timpul culesului, pentru că ele ar mânca strugurii. În acest timp, ele se hrănesc pe păşunile deschise ale fermei, înoată într-un lac din apropiere şi sunt supuse unei creşteri selective, spune Visser.
Ouăle de raţă sunt consumate în restaurantul podgoriei, dar niciodată raţele însele, "ar fi ca şi cum ai mânca un coleg", a declarat Gavin Moyes, managerul sălii de degustare a domeniului.
„Lumea se îndepărtează de o agricultură mai convenţională pentru (a fi) un pic mai organică", explică Visser. „Pentru Vergenoegd, este un mare obiectiv... să avem mai puţină influenţă asupra Pământului, solului şi mediului”.
Alte iniţiative sustenabile includ o instalaţie de energie solară extinsă şi o parte de conservare a zonelor umede de 25 de hectare din cadrul fermei.
Sistemul ingenios de combatere a dăunătorilor de la Vergenoegd Löw a fost implementat încă din anii 1980, dar frenezia de hrănire pe bază de păsări ar putea în curând să îşi întindă aripile.
În calitate de viticultor de pionierat cu influenţă în industrie, viţa de vie este cultivată pe proprietate încă de la sfârşitul secolului al XVII-lea, Vergenoegd Löw speră să-i convingă şi pe alţii să adopte abordarea sa.
Visser spune că podgoria plănuieşte să vândă 750 de raţe altor podgorii şi să refacă numărul acestora prin creşterea păsărilor. „Putem fi într-o poziţie în care să spunem că avem (nu doar) cele mai bune raţe alergătoare din Africa de Sud, ci şi din lume", susţine Visser.
„Cred că industria însăşi are potenţialul de a se implica mai mult în moduri experimentale", adaugă el. Acest lucru necesită bani, iar creşterea preţului vinurilor sud-africane pe piaţa mondială ar putea ajuta la finanţarea iniţiativelor ecologice ale Vergenoegd Löw şi ale altor podgorii.
„Dacă reuşim să realizăm acest lucru, putem apoi să investim înapoi o parte din acest (venit) în oamenii noştri, în pământurile noastre şi să devenim mai sustenabili", spune Visser.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe