- Home
- Life-Inedit
- TOKYO, (14.09.2010, 15:13)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sophia Loren, laureată cu Praemium Imperiale pe 2010
Actriţa italiană Sophia Loren a primit, marţi, "Praemium Imperiale", una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale japoneze, alături de alţi artişti din patru domenii diferite.
Urmărește
49 afișări
Sophia Loren, laureată cu Praemium Imperiale pe 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Alte două personalităţi ale culturii italiene au fost recompensate în 2010: pictorul Enrico Castellani, considerat "maestrul structurilor luminoase monocrome", şi pianistul Maurizio Pollini, în al cărui repertoriu se regăsesc atât opere ale unor compozitori clasici, cât şi fragmente muzicale contemporane.
Sculptoriţa germană Rebecca Horn, renumită pentru instalaţiile sale complexe, şi arhitectul japonez Toyo Ito, adeptul unei tehnici "fluide", completează lista laureaţilor Praemium Imperiale pe 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Praemium Imperiale recompensează în fiecare an cinci personalităţi din domeniul picturii, sculpturii, muzicii, arhitecturii, respectiv al cinematografiei/ teatrului.
Laureaţii pe 2010 vor primi fiecare suma de 15 milioane de yeni (circa 140.000 de euro), cu ocazia unei ceremonii care va avea loc pe 13 octombrie, la Tokyo, se precizează în comunicatul emis de Japan Art Association, care decernează aceste premii.
Intrată în panteonul cinematografiei mondiale graţie frumuseţii ei sculpturale şi mai multor interpretări bulversante, Sophia Loren, în prezent în vârstă de 75 de ani, este considerată una dintre legendele în viaţă ale marelui ecran.
Remarcată în 1950 în rolul unei sclave în filmul "Quo Vadis", actriţa italiană a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor '50 şi '60 şi a alcătuit un cuplu mitic împreună cu compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate.
Rolul ţărăncii din "Ciociara" de Vittorio De Sica (1960) i-a adus Sophiei Loren premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.
Discretă în ultimii ani, Sophia Loren şi-a făcut reapariţia în faţa proiectoarelor în luna martie, la un post TV italian, într-un film inspirat din viaţa ei, în care actriţa interpretează rolul mamei sale.
Înfiinţat în 1989, printre precedenţii laureaţi ai Praemium Imperiale se numără personalităţi de prim rang precum Jasper Johns, Leonard Berstein, Jean-Luc Godard, Niki de Saint-Phalle şi Jean Nouvel.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sophia Loren joacă în rolul mamei sale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe