Spanacul, benefic pentru persoanele care au supravieţuit unui infarct

Spanacul poate prelungi rata de supravieţuire în cazul persoanelor care au suferit un infarct, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Spanacul, benefic pentru persoanele care au supravieţuit unui infarct

Spanacul, benefic pentru persoanele care au supravieţuit unui infarct

Studii anterioare au scos la iveală faptul că spanacul poate reduce riscul de a suferi un infarct.

Noul studiu demonstrează că leguma verde promovată de personajul Popeye marinarul poate, în plus, să prelungească cu 33% rata de supravieţuire în cazul victimelor accidentelor cardiovasculare,informează dailymail.co.uk .

Testele realizate de cercetătorii de la Universitatea din Texas au mai scos la iveală faptul că nitritul, o substanţă care se găseşte din belşug în spanac şi salată verde, poate accelera procesul de recuperare fizică după un infarct.

Biochimistul Nathan Bryan, coordonator al acestui studiu, recomandă un consum de spanac zilnic de 150 - 270 de grame, de trei ori mai mult decât se consumă în mod obişnuit, potrivit evaluărilor curente.

Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de 40% din numărul de decese înregistrate în Marea Britanie (peste 75.000 pe an).

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut apă cu nitrit timp de o săptămână înainte de un infarct au avut, în medie, cu 33% mai multe şanse de supravieţuire. Leziunile cardiace în cazul acestora au fost mai puţin grave, potrivit cercetătorilor, care spun că nitritul se transformă în organism în oxid nitric atunci când nivelul de oxigen scade, în timpul unui infarct. Oxidul nitric dilatează arterele blocate, mărind cantitatea de oxigen care ajunge la inimă.

Bryan este de părere că şi nitritul care se găseşte în cantităţi mici în alimente precum şunca poate accelera procesul de recuperare fizică după infarct. Profesorul spune că oamenii nu ar trebui să se ghideze după rezultatele studiilor din anii '60, care asociau această substanţă chimică cu cancerul: "Multe studii asupra nitriţilor şi nitraţilor şi asupra asocierii acestora cu cancerul se bazează pe date incomplete".

"Dacă nitriţii şi nitraţii ar fi periculoşi pentru noi, atunci nu am fi sfătuiţi să consumăm legume cu frunze verzi sau să ne înghiţim saliva, care este bogată în nitraţi", a mai spus profesorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici