- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (02.03.2011, 18:24)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Speed dating: prea multe posibilităţi de alegere a unui partener sporesc riscul de a rămâne singur
Cu cât o persoană are mai multe posibilităţi de a-şi alege un partener, cu atât riscul ca acea persoană să rămână singură este mai mare - aceasta este concluzia surprinzătoare a cercetătorilor britanici, care au studiat mecanismele ce guvernează speed dating-ul.
Urmărește
160 afișări
Speed dating: prea multe posibilităţi de alegere a unui partener sporesc riscul de a rămâne singur (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)
Aflat încă la mare modă printre persoanele celibatare care doresc să îşi întâlnească sufletul pereche, speed dating-ul reprezintă un cadru ideal de studiu pentru cercetători: candidaţii se întâlnesc faţă în faţă cu o serie de parteneri potenţiali, iar aceste întâlniri se desfăşoară într-un interval de timp limitat şi fix, durata lor fiind în general de câteva minute.
Evaluarea potenţialului unui număr mare de candidaţi nu reprezintă o problemă în sine şi, potrivit autorilor studiului, publicat în revista britanică Biology Letters, "cu cât piscina este mai mare, cu atât recolta este mai bună".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Însă acest lucru este valabil doar atunci când există candidaţi compatibili. Atunci când diferenţele dintre candidaţi sunt prea mari, criteriile de alegere devin complexe şi dificil de analizat, generând o stare de confuzie. Un număr mare de posibilităţi de alegere pot să o determine în cele din urmă pe o persoană celibatară să se abţină pur şi simplu de la a face o alegere, a declarat Alison Lenton, profesor de psihologie la Universitatea Edinburgh din Scoţia.
Studiul a fost realizat pe un eşantion alcătuit din 1.868 de femei şi 1.870 de bărbaţi, pe parcursul a 84 de întâlniri de acest tip, organizate de diverse asociaţii şi organizaţii, urmărind în special anumite date despre participanţi (profesia, nivelul educaţional, înălţimea, greutatea, religia etc.).
La finalul acestor întâlniri cu o durată de trei minute, organizate între 15 şi 31 de celibatari de sex opus, organizatorii i-au pus în legătură pe cei care au manifestat un interes reciproc, deschizând astfel calea către o viitoare întâlnire romantică.
Atunci când participanţii erau relativ asemănători, fiecare speed-dating a generat în medie 123 de propuneri de întâlnire. Această cifră a scăzut până la 88 atunci când diferenţele de vârstă, talie, educaţie sau profesionale erau prea importante.
O tendinţă asemănătoare a fost observată şi în cazul şedinţelor de dimensiuni mai modeste (85 de propuneri de întâlnire când participanţii erau asemănători, contra 57 de propuneri atunci când diferenţele dintre participanţi erau majore).
În situaţiile în care timpul pentru a-ţi face o părere este limitat, varitatea prea mare a ofertei este mai degrabă nefastă decât benefică, afirmă autorii studiului.
"Analiza varietăţii necesită în acelaşi timp atenţia şi memoria, iar capacităţile noastre sunt limitate în aceste două domenii", a declarat Alison Lenton.
În opinia ei, nici prelungirea duratei întâlnirilor până la 10 minute nu ameliorează aceste rezultate. "Obişnuim să judecăm oamenii foarte repede, uneori în doar câteva secunde. Şi, odată formulate aceste opinii, ele pot fi dificil de schimbat", a explicat autoarea studiului.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe