- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (31.01.2008, 16:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spermă produsă din măduvă osoasă de la donatori feminini
Cercetătorii britanici vor produce spermă din măduvă osoasă prelevată de la donatori feminini, tehnică ce ameninţă rolul biologic al tatălui, potrivit unui studiu publicat în revista New Scientist.
Urmărește
9 afișări
Cercetătorii britanici vor produce spermă din măduvă osoasă feminină (Foto www.thisislondon.co.uk)
Descoperirea ar putea fi utilă pentru cuplurile homosexuale care îşi doresc propriii copii biologici.
Potrivit thisislondon.co.uk, cercetătorii de la Universitatea din Newcastle upon Tyne spun că tehnica deschide noi căi pentru tratamente mai eficiente împotriva infertilităţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Cercetătorii doresc să preleveze celule suşă din măduvă osoasă feminină şi să o transforme în spermă prin intermediul unor substanţe chimice şi vitamine specifice.
Profesorul Karim Nayernia a cerut deja permisiunea autorităţilor în domeniu din Marea Britanie de a începe experimentele. Biologul, care a testat tehnica pe cobai, este de părere că va putea obţine spermă imatură din măduvă osoasă feminină în circa doi ani şi că va mai avea nevoie de alţi trei ani pentru a produce spermă matură, capabilă să fertilizeze ovule.
Cercetătorii germani au reuşit deja să cultive în laborator celule spermatice imature din măduvă osoasă prelevată de la donatori masculini.
Prelevarea de celule suşă de la un donator adult ar putea să elimine problemele de etică asociate cu utilizarea embrionilor.
Cursa pentru descoperirea unui tratament împotriva infertilităţii are loc la nivel global.
Cercetătorii de la Institutul Butantan din Brazilia susţin că au reuşit să transforme celulă suşă embrionice prelevate de la masculi de cobai în spermă şi ovule. Ei spun că, în prezent, încearcă să facă acelaşi lucru din celule prelevate din piele. Dacă experimentele vor avea succes, orice bărbat gay ar putea avea copii biologici cu partenerul.
Sperma şi ovulele cultivate în laborator ar putea oferi o speranţă persoanelor care au fost nevoite să facă radioterapie în tinereţe şi au rămas infertile.
Infertilitatea a devenit o problemă majoră de sănătate în ţările dezvoltate şi în cele în curs de dezvoltare şi afectează, în medie, un cuplu din şase. Printre cauzele apariţiei infertilităţii se numără obezitatea, fumatul şi vârsta. În plus, în ultimii 50 de ani s-a remarcat un aparent declin al calităţii spermei. Între 40 şi 50% dintre cuplurile infertile nu pot avea copii din cauza calităţii proaste a spermei.
Unii cercetători sunt de părere că manipularea celulelor suşă poate provoca schimbări genetice permanente în compoziţia spermei şi, de aceea, aceste celule prezintă riscuri pentru tratamentele de fertilizare şi pentru copiii născuţi pe astfel de căi.
Criticii spun că rolul tatălui este astfel anulat şi condamnă conceperea de copii pe căi în întregime artificiale.
O altă problemă ar fi că perechile de lesbiene nu ar putea concepe decât fete, pentru că din sperma obţinută din măduva osoasă feminină lipseşte cromozomul Y, necesar băieţilor.
În plus, mai există şi riscul ca celulele suşă să fie utilizate pentru conceperea unor copii care au un singur părinte biologic, astfel putând apărea anomalii genetice grave.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe