- Home
- Life-Inedit
- (09.03.2021, 17:54)
- Tamara Ceaicovschi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spirulina vie, super-alimentul nutritiv care „ne menţine tineri şi sănătoşi”. Hrana astronauţilor ajunge pe mesele românilor
- Spirulina este una din cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ
- NASA: 1 kg de spirulină vie are echivalentul a 1000 kg de legume proaspete
- Spacefood e primul startup din România care aduce spirulina sub forma ei vie
- Spirulina vie e crescută la soare în Italia şi e certificată Biologic
- Singurele etape de procesare sunt: recoltare, presare, congelare
- Se păstrează în congelator şi e fără gust sau miros neplăcut
Urmărește
3867 afișări
FOTO: Facebook Spacefood Spirulina Vie - Romania
NASA le dă celor care merg în misiunile spaţiale kilograme de spirulină vie, dar acum oamenii se pot hrăni, la rândul lor, ca nişte astronauţi.
David Marius, tânăr antreprenor, a adus spirulina sub forma ei vie şi în România. Ideea afacerii a venit dintr-o necesitate. A decis să completeze carenţele nutriţionale pe cale organică, fără a apela la medicamente sau spirlină pudră. Marius numeşte spirulina vie: super-alimmentul SMART.
A luat decizia „în urma unei analize a ritmului de viaţă extrem de grăbit al oamenilor în secolul XXI, în care noi, oamenii, nu prea reuşim să ne alimentăm la timp, nu prea reuşim să o facem corect. Spirulina este un superaliment complet din punct de vedere nutriţional. Avem vitamine, minerale, acizi graşi, antioxidanţi şi proteine”, spune David Marius, co-fondator Spacefood.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Spirulina e iubită atât de vegani cât şi non-vegani, de părinţi, copii şi astronauţi. E căutată de oricine e pasionat de un stil de viaţă sănătos.
„Ne menţine şi tineri şi sănătoşi, spirulina vie. În ultima perioadă s-au făcut enorm de multe studii. Inclusiv ONU a făcut pe zonele acestea, care sunt cu persoane defavorizate, şi au observat că dacă le oferi doar spirulina vie în plus faţă de precarul pe care îl primesc, sunt de 2 sau de 3 ori cu vitalitatea crescută şi cu energie”, povesteşte Patricia Rusu, nutriţionist.
„Este foarte importantă sursa spirulinei, să nu fie contaminată cu metale grele. De aia este important să alegem o spirulină certificată biologic”, adaugă David Marius.
De ce să te mulţumeşti cu jumătate de măsură când o poţi avea pe toată? Este o diferenţă majoră între spirulina pudră şi cea vie, spune nutriţionistul Patricia Rusu.
„Ca să înţelegem de ce spirulina vie, ar trebui să vedem de ce nu cea pudră. Pentru că atâta timp cât se păstrează anumite enzime, anumiţi factori, viaţa - dacă vrei - ne aşteptăm să pluseze pentru noi. Alimentele procesate, cum este şi cazul unei spiruline pudră, pentru că a fost menţinută la o anumită temperatură va avea mai puţini nutrienţi în comparaţie cu alimentele vii”, explică specialistul.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian