- Home
- Life-Inedit
- (09.02.2017, 17:57)
- Ivona Stog
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statistică îngrijorătoare. 7% dintre preoţii catolici din Australia au fost acuzaţi de pedofilie
Un studiu cutremurător întreprins de autorităţile australiene a arătat că până la 7% din preoţii catolici au fost acuzaţi de comiterea unor abuzuri sexuale asupra copiilor în perioada 1950-2010. Şocant este faptul că aceste cazuri nu au fost niciodată investigate, cu toate că autorităţile religioase deţineau rapoarte complete cu privire la acest subiect, potrivit Al Jazeera.
Urmărește
577 afișări
Studiul a fost făcut public de Comisia Regală a Răspunsului Instituţional pentru Abuzul Sexual al Copiilor, care ar fi primit informaţii despre aproximativ 4.444 de astfel de cazuri.
”Aceste numere sunt şocante. Sunt tragice şi sunt imposibil de justificat”, a declarat Franklin Sullivan, un reprezentant al Consilului Bisericii pentru Adevăr, Dreptate şi Vindecare. ”Ca membri ai Bisericii Catolice, suntem ruşinaţi”, a mai adăugat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Andrew Thomas, jurnalist pentru aljazeera.com, a ţinut să precizeze faptul că ”vârsta medie a victimelor era de 10-11 ani, preoţii catolici vizând atât fete cât şi băieţi.”
În plus, arată studiul, 90% din preoţii acuzaţi de-a lungul anilor erau bărbaţi, iar intervalul dintre fapta propriu-zisă şi declararea abuzului la o autoritate competentă era de aproximativ 33 de ani.
"Copiii erau ignoraţi sau, mai rău, pedepsiţi. Acuzaţiile nu au fost niciodată investigate. Preoţii au fost mutaţi, iar parohiile sau comunităţile în care au fost transferaţi aceştia nu ştiau nimic despre trecutul lor. Documentele fie nu au fost păstrate, fie au fost distruse", a declarat Gail Furness, avocată în Comisia Regală.
"A dominat secretizarea. Mulţi copii au suferit şi continuă, ca adulţi, să sufere din experienţele trăite în unele instituţii catolice.", a adăugat aceasta.
Membrii comisiei care s-a ocupat de acest caz au discutat cu supravieţuitorii şi au ascultat mărturiile copiilor abuzaţi în biserici, orfelinate, cluburi sportive sau şcoli.
"Sunt atât de mulţi copii care au rămas cu sechele în anii ce au urmat, din cauza bisericii catolice, şi din cauza muşamalizării situaţiei", a declarat Joan Katherine Isaacs, supravieţuitor. ”Tot ce îmi doresc este să fiu martor la expunerea acestor crime îngrozitoare împotriva copiilor."
Biserica a interogat 10 instituţii religioase şi 75 de autorităţi bisericeşti pentru a descoperi date cu privire la abuzurile care s-au petrecut între anii 1950 şi 2010.
Cazurile cu privire la aceste abuzuri au luat amploare în anul 2002, când s-a descoperit că episcopii americani din zona Boston mutau agresorii dintr-o parohie în alta, muşamalizând întreaga situaţie. Ulterior, scandaluri similare au fost descoperite peste tot în lume, zeci de milioane de dolari fiind plătiţi drept compensaţie pentru victime.
Citeşte şi: FOTO Un celebru actor de la Hollywood îşi arată susţinerea pentru protestele din România
Citeşte şi: Românca Miruna Mănescu reprezintă Elveţia la concursul Eurovision: Sper din suflet ca şi România va începe să susţină artiştii pe care îi are
Citeşte şi: VIRAL: Un călugăr budist ascundea 4 milioane de comprimate de metamfetamină în mănăstire
Citeşte şi: VIDEO Super Bowl: Lady Gaga a plonjat de pe acoperişul unui stadion şi s-a scăldat în lumina dronelor
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe