Stephen Hawking vrea să joace un personaj negativ în următorul film din seria "James Bond"

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a dezvăluit într-un interviu acordat de curând revistei Wired că îşi doreşte să interpreteze un personaj negativ în următorul film din franciza "James Bond", relatează dailymail.co.uk.

Urmărește
1804 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking vrea să joace un personaj negativ în următorul film din seria "James Bond"

Stephen Hawking vrea să joace în filme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul fizician, cosmolog şi scriitor britanic, care suferă de scleroză laterală amiotrofică, se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică cu ajutorul unui sintetizator vocal. Astrozicianul în vârstă de 72 de ani va apărea pe coperta lunii ianuarie a revistei.

"Cred că scaunul cu rotile şi sintetizatorul de voce s-ar potrivi foarte bine cu acest rol", a declarat savantul britanic, în vârstă de 72 de ani, pentru numărul din ianuarie al revistei Wired.

În ciuda acestei afecţiuni grave, Stephen Hawking nu este un debutant în cinematografie, nici în televiziune.

El a apărut sub forma unui personaj animat în îndrăgitul serial animat de televiziune "Familia Simpson", a jucat propriul rol în serialul "Star Trek", a apărut în seria live "Monty Python", iar vocea lui apare într-o piesă de pe noul album al grupului Pink Floyd.

În acelaşi interviu, Stephen Hawking spune că, deşi sintetizatorul vocal pe care îl foloseşte îl face să vorbească cu accent american, acesta a devenit "marca (lui) înregistrată".

"Înainte să îmi pierd vocea, aceasta era slabă, neclară şi doar persoanele apropiate puteau să mă înţeleagă. Dar, graţie acestei voci computerizate, am descoperit că pot să ţin prelegeri în public", a spus astrofizicianul.

Stephen Hawking este personajul principal din "The Theory of Everything", un film biografic care prezintă viaţa şi cariera renumitului savant britanic. Rolul său este interpretat de actorul Eddie Redmayne.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenită un bestseller internaţional.

Fostul şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Cartea sa intitulată "The Grand Design", lansată în 2010, a provocat un scandal uriaş în rândul liderilor religioşi, deoarece Hawking susţinea în acest volum că nu este nevoie de o forţă divină pentru a explica apariţia Universului.

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academiei de ştiinţe americane.

Filmările pentru noua peliculă din franciza "James Bond", al cărei titlu provizoriu este "Bond 24", vor debuta la sfârşitul acestui an, sub bagheta regizorală a cineastului Sam Mendes, care a semnat şi regia celui mai recent lungmetraj din serie, "007: Coordonata Skyfall".

Potrivit scenaristului John Logan, "Bond 24" nu va fi o continuare a lungmetrajului "007: Coordonata Skyfall", dar va avea numeroase legături cu acel film. În schimb, scenariul va fi inspirat, ca de obicei, din romanele lui Ian Fleming, creatorul personajului James Bond.

După ce "007: Coordonata Skyfall" a obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial, devenind nu doar cel mai profitabil film din seria "James Bond", ci şi pelicula cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei britanice, fanii acestei francize şi-au dorit foarte mult ca parteneriatul profesional dintre Sam Mendes şi Daniel Craig să continue şi să se concretizeze cu un nou lungmetraj din această franciză.

Implicarea regizorului britanic în producţia celui de-al 24-lea film din franciza "James Bond" a fost multă vreme pusă sub semnul întrebării, având în vedere numeroasele proiecte de teatru pe care cineastul le are pe agenda sa de lucru, însă Sam Mendes a acceptat în cele din urmă această ofertă.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul "Dr. No", din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalţi actori care au interpretat acelaşi rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan şi Daniel Craig.

Primele 23 de filme "James Bond" realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea.

Al 24-lea film din franciza cinematografică "James Bond" va fi lansat pe 23 octombrie 2015.

Stephen Hawking, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenită un bestseller internaţional.

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academiei de ştiinţe americane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici