Steven Spielberg vrea să adapteze pentru marele ecran ultimul roman scris de Michael Crichton

Cineastul american Steven Spielberg intenţionează să adapteze pentru marele ecran ultimul roman al scriitorului Michael Crichton, intitulat "Micro", informează site-ul publicaţiei franceze Le Figaro.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg vrea să adapteze pentru marele ecran ultimul roman scris de Michael Crichton

Steven Spielberg vrea să adapteze pentru marele ecran ultimul roman scris de Michael Crichton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce "Jurassic World" continuă să domine box office-ul nord-american, Steven Spielberg a anunţat că vrea să dezvolte un nou proiect cinematografic inspirat din opera scriitorului său preferat, Michael Crichton.

"Micro" este ultimul roman scris de Michael Crichton, autorul celebrului "Jurassic Park". Atunci când scriitorul a murit, în 2008, romanul nu era terminat. Editura cu care colaborase, Harper Collins, i-a cerut lui Richard Preston, autorul mai multor bestselleruri ce aveau ca temă principală bioterorismul, să finalizeze acel roman. Versiunea finală a apărut în librăriile americane în 2011.

Romanul "Micro", fidel genului literar "tehno-thriller", atât de îndrăgit de Michael Crichton, prezintă aventurile unui grup de studenţi care ajung pe o insulă, la invitaţia unui magnat în domeniul noilor tehnologii. Din nefericire, din cauza unei invenţii futuriste, studenţii devin versiuni miniaturale ale propriilor persoane. Cu înălţimi de doar 12 milimetri, ei sunt obligaţi să supravieţuiască într-o pădure tropicală plină de pericole şi, pentru a scăpa, vor trebui să se bazeze doar pe propriile cunoştinţe.

Steven Spielberg cunoaşte bine universul literar al scriitorului Michael Crichton, adaptând deja pentru marele ecran romanele sale "Jurassic Park", în 1993, şi "Lumea dispărută: Jurassic Park", în 1997. Cel de-al patrulea opus din această serie, "Jurassic World", îl are pe Spielberg în echipa de producţie, în calitate de producător executiv. Michael Crichton, fost medic, s-a aflat, de asemenea, la originea scenariului de la "Spitalul de urgenţă/ ER", un serial TV de mare succes, produs de Spielberg.

Michael Crichton a scris numeroase romane de science-fiction devenite bestseller. Absolvent al Universităţii Harvard, Crichton a publicat, timp de patru decenii, romane pentru care se documenta intens, în special despre dezvoltarea tehnologiei ce duce la dezastre. Peste 10 cărţi scrise de el au fost adaptate pentru marele ecran.

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994, cu filmul "Lista lui Schindler", în calitate de regizor şi de producător al peliculei.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012), pentru care Spielberg a fost nominalizat din nou la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici