- Home
- Life-Inedit
- (06.01.2021, 09:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strămoşii noştri îşi îngropau morţii. Ce au descoperit cercetătorii studiind craniul unui copil neanderthalian, îngropat acum 41.000 de ani
- O echipă de internaţională de cercetători au descoperit că un copil neanderthalian, mort în urmă cu 41.000 ani a fost înhumat în situl preistoric Ferrassie din departamentul din sud-vestul Franţei - Dordogne.
- Paleoantropologul Antoine Balzeau a descoperit recent o cutie care conţine osemintele unui copil de doi ani. Acestea au fost descoperite în 1973 sub o stâncă din Ferrassie.
- Descoperirea arată că strămoşii noştri aveau obiceiul, sau ritualul, mai degrabă, de a-şi înhuma morţii, o asumpţie larg dezbătută şi criticată de unii experţi.
Urmărește
2491 afișări
Ritual de înhumare neanderthalian FOTO Profimedia
Înhumarea ar putea fi o practică veche „de când lumea”. Cel puţin, asta arată cele mai recente descoperiri.
În Europa şi în anumite părţi din Asia au fost descoperite, de-a lungul timpului, zeci de oseminte de neanderthalieni (femei şi bărbaţi, dar şi copii), care par a fi fost îngropate după un anumit ritual. O nouă analiză derulată de către experţi pare să confirme faptul că strămoşii noştri îşi îngropau morţii, conform CNN.
Ferrassie este un sit preistoric extrem de vast, descoperit încă de la începutul secolului al XX-lea. Acesta era locuit de neanderthalieni şi a fost studiat de mulţi experţi.
Specialistul Antoine Balzeau susţine că scheletul micuţului are 41.000 de ani, prin urmare „stratul de de pământ a fost într-adevăr săpat pentru a se depune cadavrul, acesta fiind apoi acoperit (...), aşa că, pentru prima oară într-o manieră robustă, avem de-a face cu o înhumare”, mai arată Balzeau.
Osemintele s-au păstrat în stare perfectă, chiar mai bine decât oasele animalelor găsite în acelaşi strat de pământ, unde a fost îngropat copilul.
Capul micuţului este orientat spre est, fiind poziţionat intenţionat mai sus decât restul corpului. „Originea acestor practici funerare are implicaţii importante pentru capacitatea cognitivă şi comportamentul modern al omului”, se arată în analiză. Studiul mai punctează pe faptul că se poate da astfel startul la o discuţie vitală despre cronologia dispariţiei neanderthalienilor, comportamentul lor cultural şi simbolic”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe