- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (11.12.2019, 10:35)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu alarmant: Contraceptivele orale ar micşora partea din creier care controlează libidoul
Contraceptivele orale ar micşora partea din creier care controlează libidoul, dar şi starea de spirit, pofta de mâncare, ritmul cardiac şi pe cel circadian, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani, citat de nypost.com.
Urmărește
299 afișări
Studiu alarmant: Contraceptivele orale ar micşora partea din creier care controlează libidoul
Contraceptivele contribuie la micşorarea hipotalamusului, regiunea din creier care reglează activitatea hormonală.
La acest studiu, care a fost prezentat la reuniunea anuală a Societăţii de Radiologie din America de Nord, au participat 50 de femei, dintre care 21 foloseau anticoncepţionale.
Cu ajutorul imaginilor obţinute prin tomografii computerizate, medicii au măsurat hipotalamusul participantelor la studiu şi au descoperit diferenţe majore între cele două categorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Am descoperit diferenţe dramatice în ceea ce priveşte mărimea structurilor din creier între femeile care luau contraceptive orale şi cele care nu le foloseau. Studiul iniţial a arătat o asociere puternică şi ar trebui să motiveze efectuarea unor cercetări mai amănunţite privind efectele contraceptivelor orale asupra structurii creierului şi potenţialul impact asupra funcţionării acestuia", a declarat Michael Lipton, profesor de radiologie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York.
Lipton a mai descoperit o puternică asociere între un volum mai mic al hipotalamusului şi un nivel mai mare al simptomelor de furie şi depresie.
Totuşi, specialistul spune că aceste descoperiri sunt "preliminare".
Potrivit autorilor studiului, aceasta este pentru prima dată când sunt descoperite efectele asupra structurii hipotalamusului uman ale hormonilor sexuali, inclusiv provenind din pilule contraceptive.
Un studiu anterior a stabilit că pilulele contraceptive pot avea o influenţă în ceea ce priveşte persoana de care cineva se îndrăgosteşte. Un celebru psiholog, Sarah Hill, a descoperit că femeile care iau anticoncepţionale sunt atrase de bărbaţi cu un aspect mai feminin - care par mai puţin fertili. Acest lucru se întâmplă pentru că progesteronul, care indică organismului că nu este necesară ovulaţia, domină întregul ciclu reproductiv.
Printre efectele comune ale pilulelor contraceptive se numără greaţa, dureri de cap şi migrene, creştere în greutate, schimbări bruşte ale stării de spirit, scăderea libidoului, uscăciune vaginală etc.
Potrivit specialiştilor, o treime dintre cele care suferă de aceste simptome nu au vorbit despre acestea cu medicul personal, ceea ce înseamnă că nu ştiu că aceste probleme pot fi rezolvate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe