- Home
- Life-Inedit
- (18.11.2022, 10:14)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Albinele care produc miere parcurg distanţe mai mari pentru polen şi nectar decât cele solitare
- Potrivit oamenilor de ştiinţă, albinele care produc miere parcurg distanţe mai mari pentru polen şi nectar decât cele solitare.
- Cercetătorii au declarat că descoperirile lor ar putea avea implicaţii pentru strategiile de polenizare şi de conservare a albinelor şi a plantelor.
Urmărește
395 afișări
STUDIU Albinele care produc miere parcurg distanţe mai mari pentru polen şi nectar decât cele solitare
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că albinele care produc miere, cum ar fi bondarii şi albinele de miere, au raze de căutare a hranei mai mari în comparaţie cu albinele solitare, cum ar fi albinele miner şi mason.
Experţii au declarat că descoperirile lor, publicate în revista Current Biology, ar putea avea implicaţii pentru monitorizarea polenizării, precum şi pentru strategiile de conservare a albinelor şi a plantelor, potrivit Independent.
Autorul principal, Dr. Christoph Grueter, de la Şcoala de Ştiinţe Biologice din Bristol, a declarat: „Având în vedere că va exista o mare presiune internaţională pentru reîmpădurire şi reîmblânzire, acest lucru ne va ajuta să înţelegem modul în care proiectele de reîmpădurire şi reîmblânzire ar putea afecta şi fi afectate de diferite grupuri de polenizatori. Stilul lor de viaţă social înseamnă că coloniile de albine colectează hrană pe o suprafaţă mult mai mare decât albinele solitare”.
„Constatările noastre sugerează că albinele solitare ar putea fi cel mai mult afectate de pierderea şi fragmentarea habitatelor cauzate de om”, a declarat Grueter. „Acest lucru ne ajută să planificăm strategii de conservare eficiente pentru a ajuta atât albinele, cât şi plantele pe care le polenizează”.
În Marea Britanie există aproximativ 270 de specii de albine, dintre care puţin sub 250 sunt albine solitare.
Albinele ”sociale” fac parte din colonii care produc miere şi ceară în stupii lor.
Albinele solitare, pe de altă parte, colectează polen şi nectar din flori pentru ouăle lor, pe care le depun în găuri subterane, în interiorul lemnului.
Există mai multe trăsături care ajută albinele care produc miere să parcurgă distanţe mai mari, cum ar fi dimensiunea corpului şi mărimea coloniei.
De asemenea, aceste albine tind să se concentreze asupra speciilor de flori care sunt mai satisfăcătoare şi parcurg distanţe mai mari pentru a găsi aceste flori.
Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au folosit datele existente privind distanţele de căutare a hranei pentru 90 de specii de albine pentru a dezvolta o simulare pe calculator.
Dr. Christoph Grueter a declarat: „Constatările noastre sugerează că albinele solitare ar putea fi cele mai afectate de pierderea şi fragmentarea habitatului cauzată de om, deoarece vor avea mai multe dificultăţi în a găsi surse de hrană adecvate la distanţe mai mari. Albinele ”sociale” ar putea fi deosebit de importante pentru protecţia speciilor de plante pe cale de dispariţie care există doar în zone izolate. Deoarece multe specii de albine ”sociale” pot fi ţinute în stupi, am putea folosi înţelegerea noastră a zonelor lor de hrănire în moduri specifice pentru a ajuta la polenizarea plantelor din zonele îndepărtate”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe