STUDIU: Alimentele care informează consumatorii cât efort fizic e necesar pentru a arde caloriile conţinute ar putea reduce riscul de obezitate

Un nou studiu arată că ambalajele alimentelor care indică efortul fizic necesar pentru a arde caloriile conţinute ar putea reduce riscul de obezitate.

Urmărește
586 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Alimentele care informează consumatorii cât efort fizic e necesar pentru a arde caloriile conţinute ar putea reduce riscul de obezitate

Alimentele care informează consumatorii cât efort fizic e necesar pentru a arde caloriile conţinute

Un nou studiu al cercetărilor britanici arată că notarea pe ambalajele alimentelor a efortului fizic necesar pentru arderea caloriilor conţinute ar putea reduce riscul de obezitate, relatează CNN.

Specialiştii consideră că această măsură ar putea ajuta oamenii să reducă consumul caloric cu 200 de calorii pe zi. 

Spre exemplu, ambalajul unui baton mic de ciocolată ar putea informa consumatorii că este nevoie de 46 de minute de mers pe jos pentru a arde cele 260 de calorii. 

Cercetătorii propun implementarea acestui sistem pentru a educa consumatorii în privinţa alimentaţiei pe care au.

Specialiştii sunt de părere că această metodă a consumatorului informat, corelată cu efort fizic ar, duce la o scădere a ratei obezităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici