STUDIU. Coralii şi-au înjumătăţit capacitatea benefică în ultimii 70 de ani

  • Schimbările climatice, pescuitul excesiv şi poluarea ameninţă recifele de corali din întreaga lume
  • Potrivit cercetătorilor, capacitatea lor de a oferi beneficii şi servicii esenţiale oamenilor a scăzut drastic din 1950
  • Recifele de corali oferă adăpost şi hrană vieţuitoarelor marine
Urmărește
814 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Coralii şi-au înjumătăţit capacitatea benefică în ultimii 70 de ani

Sursa foto: profimedia

Un studiu publicat vineri în revista One Earth a oferit o nouă perspectivă asupra impactului pe care îl are diminuărea recifelor de corali. Numărul global al coralilor este în scădere de la jumătatea anilor '50 şi odată cu această schimbare s-a observat o reducere semnificativă a biodiversităţii marine.

"Recifele de corali sunt cunoscute ca fiind habitate importante pentru biodiversitatea marină şi sunt deosebit de sensibile la schimbările climatice, deoarece valurile de căldură pot provoca moartea acestora. Coralii oferă un serviciu inestimabil umanităţii, iar diminuarea lor în cadrul lanţului trofic produce efecte dezastruoase pentru ecosistem", a declarat Tyler Eddy, cercetător la Institutul Pescuitului şi Marinei, Universitatea Memorială din Newfoundland.

Procesul de înălbire al coralilor se produce la modificările de temperatură şi are ca prim efect decolorarea. În timp, coralul va deveni mai vulnerabil la boli şi înfometare, fapt ce va duce în final la deces.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici