- Home
- Life-Inedit
- (08.01.2021, 06:14)
- Sebastian Ujica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Cum au supravieţuit crocodilii tragediei care a dus la dispariţia dinozaurilor
- Crocodilii sunt în prezent cele mai mari reptile de pe Terra
- Cu o vechime de 200 de milioane de ani, pe pământ mai există doar 25 de specii de crocodili
- Crocodilii au cea mai puternică muşcătură din câte există în prezent
Urmărește
616 afișări
Studiu: Cum au supravieţuit crocodilii tragediei care a dus la dispariţia dinozaurilor
Pe vremea dinozaurilor, pământul era cu totul diferit. La fel şi animalele care au supravieţuit loviturii de asteroid în urma căreia au pierit dinozaurii. Un nou studiu arată de ce au avut nevoie cel mai longevive animale de pe planetă pentru a trăi.
Un studiu recent al Universităţii din Bristol ne explică de ce crocodilii din ziua de azi sunt aproape identici cu cei de acum 200 de milioane de ani.
Doctorul Max Stockdale a folosit un algoritm pentru a măsura rata de evoluţie a reptilelor uriaşe. Aceasta este foarte scăzută însă accelerează atunci când clima începe să se schimbe. Practic, odată cu încălzirea globală, corpul li se măreşte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Se pare că crocodilii au supravieţuit impactului cu meteoritul de pe vremea dinozaurilor datorită diversităţii numărului de specii.
Descoperirile studiului arată că diversitatea limitată a crocodililor şi lipsa lor aparentă de evoluţie este rezultatul unei rate evolutive lente. Se pare că crocodilii au ajuns la un plan corporal care a fost suficient de eficient şi de versatil încât să nu aibă nevoie să-l schimbe pentru a supravieţui.
Această versatilitate ar putea fi o explicaţie pentru care crocodilii au supravieţuit impactului meteorilor la sfârşitul perioadei Cretacice, în care dinozaurii au pierit.
Clima mult mai caldă favoriza dezvoltarea corpului uriaş şi înmulţirea lor. Crocodilii nu îşi pot controla temperatura corpului, de aceea au nevoie de un mediu cald, pentru a atrage căldura de la soare. Însă capacitatea de adaptare a crocodilului este fără egal.
De când omul a devenit dominant pe Pământ nicio specie de crocodil nu a dispărut. Chiar şi cu vânătoarea intensă. Crocodilii învaţă rapid şi îşi ajustează obiceiurile astfel încât să evite situaţiile periculoase. Oamenii trebuie chiar să schimbe modul în care capturează un crocodil pentru cercetări pentru că devine extrem de dificil să îi păcăleşti de două ori în acelaşi mod.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:32
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:30