- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (15.07.2014, 17:20)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Femeile care publică fotografii sexy cu ele pe Facebook sunt considerate mai puţin competente
Femeile tinere care publică fotografii sexy cu ele pe reţeaua de socializare Facebook sunt considerate de "prietenele" lor virtuale mai puţin atractive din punct de vedere fizic şi social, dar şi mai puţin competente pentru a îndeplini o sarcină, arată un nou studiu al cercetătorilor americani.
Urmărește
1402 afișări
STUDIU: Femeile care publică fotografii sexy cu ele pe Facebook sunt considerate mai puţin competente (Imagine: Shutterstock)
Potrivit economictimes.com, cercetătorii au ajuns la aceste rezultate cu ajutorul unui experiment în cadrul căruia au fost folosite conturi fictive de Facebook.
"Acesta este o acuzaţie clară a pozelor sexy publicate pe site-urile de socializare", a declarat Elizabeth Daniels, profesor asistent de psihologie la Universitatea Oregon. "Există o dorinţă foarte mare a adolescentelor şi a femeilor tinere de a se înfăţişa într-o postură sexy, dar distribuirea acestor fotografii sexy în mediul online au consecinţe mai mult negative decât pozitive", a mai spus Daniels.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Astfel, potrivit lui Daniels, fetele şi femeile tinere sunt într-o situaţie nefavorabilă când vine vorba despre fotografiile lor de pe reţeaua de socializare Facebook.
Persoanele care publică fotografii sexy riscă să primească reacţii negative din partea "prietenilor" virtuali de pe această reţea, dar femeile care încarcă pe Facebook fotografii decente pot pierde interesul şi atenţia din partea băieţilor şi a bărbaţilor.
"Trebuie să înţelegem ce acţiuni întreprind ei (tinerii, n.r.) online şi cum le afectează acestea părerea despre sine", a mai spus aceasta.
Pentru acest studiu, la care a participat şi Eileen L Zurbriggen de la Universitatea din California, Daniels a creat două conturi fictive pe Facebook pentru o tânără în vârstă de 20 de ani, cu numele Amanda Johnson.
În ambele cazuri, Amandei îi plăceau cântăreţi precum Lady Gaga, cărţi ca "Twilight" şi filme precum "The Notebook", adecvate pentru vârsta ei.
Singura diferenţă între cele două conturi o reprezenta fotografia principală a paginii sale personale. Fotografiile publicate aparţineau unei tinere care a acceptat ca acestea să fie folosite pentru experiement.
În fotografia sexy, "Amanda" poartă o rochie de culoare roşie scurtă şi o jartieră vizibilă. În poza decentă, acesta este îmbrăcată cu o pereche de blugi, un tricou, iar în jurul gâtului are prinsă o eşarfă, care îi acoperă pieptul.
La realizarea acestui studiu au participat 58 de adolescente, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, şi 60 de femei tinere, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani. Acestora li s-a arondat aleatoriu unul dintre cele două conturi ale Amandei şi ele au fost puse să răspundă la o serie de întrebări privind profilul pe care l-au accesat.
Participantele au fost rugate să aprecieze atractivitatea fizică şi socială a Amandei şi să îi evalueze competenţa pe o scară de la 1 la 7, unul fiind punctul cel mai scăzut.
În toate cele trei zone analizate, contul decent a primit un scor mai mare, cele care au văzut fotografia de profil considerând că Amanda este drăguţă, ar putea fi o prietenă bună, dar este şi competentă să rezolve o problemă.
Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în sectorul privind competenţele, fapt care sugerează că aptitudinile femeilor tinere sunt considerate mai scăzute ca urmare a fotografiilor sexy publicate, a explicat Daniels.
Studiul a fost publicat în Psychology of Popular Media Culture.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe