- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (23.02.2016, 10:04)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Filmele de la Hollywood, un eşec în privinţa incluziunii şi a diversităţii
Filmele de la Hollywood suferă de o "criză a incluziunii", axându-se pe personaje masculine, heterosexuale, caucaziene, în detrimentul altor grupuri sociale sau de orientare sexuală minoritară, potrivit unui studiu al Universităţii din California de Sud, făcut public înaintea galei Oscar 2016.
Urmărește
453 afișări
STUDIU: Filmele de la Hollywood, un eşec în privinţa incluziunii şi a diversităţii
Filmele turnate la Hollywood suferă de "criza incluziunii", în timp ce producţiile televiziunilor arată semne de îmbunătăţire. Femeile, lesbienele, bisexualii, homosexualii şi persoanele transgender, precum şi cele care provin din minorităţile etnice suferă de o "epidemie de invizibilitate" la Hollywood, potrivit acestui nou studiu asupra diversităţii, citat de The Guardian.
Conform aceluiaşi studiu, cinematografia americană şi producţiile de televiziune suferă de o "criză a incluziunii", care se desfăşoară şi în prezent. Studiul a fost întocmit de Iniţiativa pentru Media, Diversitate şi Schimare Socială de la Annenberg School for Communication and Journalism, din subordinea Universităţii din California de Sud (USC). Documentul arată că 87% dintre regizorii a 414 filme şi emisiuni TV erau caucazieni. În jur de jumătate dintre aceştia nu au inclus, în producţiile lor, nici măcar un personaj asiatic sau american de origine asiatică şi o cincime nu au inclus niciun fel de personaj afro-american.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Stacy L Smith, unul dintre autorii studiului, a declarat pentru The Hollywood Reporter: "Nu avem o problemă legată de diversitate. Avem o criză a incluziunii. Când facem un pas în spate pentru a vedea imaginea completă, cred că ne uităm la un tablou al excluziunii. Iar acest fapt nu corespunde normelor populaţiei Statelor Unite".
Pe de altă parte, doar o treime din personajele din filmele şi din emisiunile TV analizate în studiu erau femei. De asemenea, doar 28,3% proveneau din grupuri etnice minoritare, aproximativ cu 10% mai puţin decât eşantionul relevant al populaţiei majoritare a SUA. Personajele în vârstă erau cel mai probabil bărbaţi, doar 25,7% dintre acestea fiind femei. Pe de altă parte, dar 2% dintre personaje se identificau ca făcând parte din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuale şi transgender).
Studiul a scos la lumină şi alte statistici foarte îngrijorătoare. Astfel, doar 3,4% din cele 109 filme lansate de studiourile majore în anul 2014 erau regizate de femei şi doar două dintre acestea erau de origine afro-americană.
Intitulat "Annenberg Report on Diversity", acest studiu a analizat peste 300 de seriale de ficţiune difuzate la TV şi online, pe 31 de reţele de distribuţie (TV şi servicii de streaming), între septembrie 2014 şi august 2015. Pe de altă parte, cercetarea a arătat că regizorii producţiilor destinate micului ecran au luat-o înaintea regizorilor de producţii pentru marele ecran în privinţa diversităţii.
Autorii lucrării, care au cercetat subiectul mai mult de o decadă, au descoperit că niciunul din marile studiouri de film de la Hollywood nu se poate lăuda cu un procent mai mare de 20% în privinţa personajelor feminine, minoritare, membre al comunităţii LGBT, scenariste şi regizoare. Studiul a arătat de asemenea că industria filmului "încă funcţionează ca un club de băieţi caucazieni, hetero". Cu toate acestea, un număr de producători, printre care Disney, reţeaua de televiziune CW, Amazon şi Hulu, au obţinut procente de peste 65% sau mai mult, în această privinţă.
Citeşte şi: Serialul "Urzeala tronurilor", pe primul loc în topul celor mai piratate filme în 2015 - FOTO
Citeşte şi: GREŞELI majore din filme celebre: Care este eroarea din unul dintre cele mai importante filme din istoria cinematografiei - GALERIE FOTO
"Când încercăm să aflăm care este problema, descoperirea întregului demers este următoarea: Toată industria filmului eşuează, toate companiile investigate", a declarat Stacy L Smit. "Sunt atât de nepermeabili la schimbare. Dar sunt zone promiţătoare la televizor. Există un miez al schimbării. Chiar companiile care sunt permisive - Disney, CW, Hulu, Amazon într-o anumită măsură -, dacă produc şi distribuie filme, pot reuşi acest lucru. Avem motive să credem că se poate face o schimbare şi că o pot dezvolta", a mai declarat coautoarea cercetării.
Diversitatea de la Hollywood a fost luată în discuţie după ce Academia americană de film nu a nominalizat nicio persoană de culoare la premiile oferite actorilor pentru al doilea an la rând. Ceremonia din 2016 a galei Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre, din Los Angeles. Figuri marcante din lumea filmului, precum Spike Lee, Will Smith, Jada Pinkett Smith, Tyrese Gibson şi Michael Moore, au cerut boicotarea premiilor Oscar 2016 sau au semnalat că nu vor participa la ceremonie în semn de protest.
În acest context, în luna ianuarie, Academia americană de film a introdus schimbări radicale în regulamentul său, pentru a dubla, până în anul 2020, reprezentanţii cu drept de vot din rândul femeilor şi al grupurilor etnice minoritare. Organizatorii galei Oscar din acest an au mai promis că ceremonia din 2016 va fi "cea mai diversă de până acum", printre prezentatori numărându-se actorii Chris Rock, Morgan Freeman, Kerry Washington, Priyanka Chopra şi Lee Byung-hun, dar şi muzicianul John Legend şi producătorul Quincy Jones.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe