- Home
- Life-Inedit
- (05.08.2021, 19:04)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Girafele au fost înţelese greşit. Aceste specii sunt la fel de complexe ca elefanţii
- Girafele sunt printre cele mai iubite şi mai recunoscute animale, datorită staturii lor, a gâtului şi picioarelor lungi.
- Cu toate acestea, în ciuda staturii lor înalte, girafele şi-au păstrat comportamentul social surprinzător de complicat.
Urmărește
1512 afișări
STUDIU: Girafele au fost înţelese greşit. Aceste specii sunt la fel de complexe ca elefanţii
Odată percepute ca fiind creaturi umile care se concentrează exclusiv pe hrănirea corpurilor lor grandioase, o carte din 1991 a descris girafa ca fiind „distanţată social, fără a forma legături durabile cu semenii săi”.
Dar noile cercetări de la Universitatea din Bristol, publicate marţi în revista Mammal Review, sugerează că girafele au fost înţelese greşit şi sunt de fapt o specie extrem de complexă şi ”sociabilă”, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
„Cel mai surprinzător lucru pentru mine este că a fost nevoie până în 2021 să recunosc că girafele au un sistem social complex. Ştim de zeci de ani despre alte specii de mamifere complexe din punct de vedere social, cum ar fi elefanţii, primatele şi cetaceele, dar este ciudat cum o specie atât de carismatică şi populară precum girafa să fie atât de puţin studiată până acum", a spus Zoe Muller, autor al studiului şi biolog la Şcoala de Ştiinţe Biologice a Universităţii din Bristol.
Studiul a constatat că femelele girafe menţin relaţii pe termen lung cu alte femele şi cu descendenţii lor. Se formează legături strânse între femele şi puii lor, care sunt uneori îngrijiţi de alte femele într-un fel de creşă. Girafele suferă atunci când un pui din grup moare, chiar dacă nu este al lor.
O mai bună înţelegere a comportamentului girafei poate ajuta la protejarea acesteia. Numărul de girafe a scăzut cu 40% din 1985, potrivit studiului, specia fiind pusă pe lista cu animale vulnerabil de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.
De asemenea, cercetătorii au descoperit că „bunicile girafelor joacă probabil un rol important în supravieţuirea membrilor grupului înrudit. Bunicile sunt probabil depozite de cunoştinţe pentru grup, dar joacă, de asemenea, un rol important în îngrijirea puilor şi în creşterea girafelor tinere”, a spus Muller.
Există încă mulţi oameni de ştiinţă care nu ştiu foarte multe lucruri despre girafe. De exemplu, nu este clar cum comunică girafele, dacă girafele masculine trăiesc dincolo de anii de reproducere şi ce beneficii le aduce viaţa în grup.
„Sper că acest studiu trasează o direcţie, iar de acum, girafele vor fi considerate mamifere inteligente, care trăiesc în grup, care au evoluat societăţi extrem de reuşite şi complexe, care le-au facilitat supravieţuirea în ecosisteme dure, pline de prădători", a spus Mulle.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”
-
astăzi, 18:12