- Home
- Life-Inedit
- (05.08.2021, 19:04)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Girafele au fost înţelese greşit. Aceste specii sunt la fel de complexe ca elefanţii
- Girafele sunt printre cele mai iubite şi mai recunoscute animale, datorită staturii lor, a gâtului şi picioarelor lungi.
- Cu toate acestea, în ciuda staturii lor înalte, girafele şi-au păstrat comportamentul social surprinzător de complicat.
Urmărește
1515 afișări
STUDIU: Girafele au fost înţelese greşit. Aceste specii sunt la fel de complexe ca elefanţii
Odată percepute ca fiind creaturi umile care se concentrează exclusiv pe hrănirea corpurilor lor grandioase, o carte din 1991 a descris girafa ca fiind „distanţată social, fără a forma legături durabile cu semenii săi”.
Dar noile cercetări de la Universitatea din Bristol, publicate marţi în revista Mammal Review, sugerează că girafele au fost înţelese greşit şi sunt de fapt o specie extrem de complexă şi ”sociabilă”, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dan Şucu: Nu aveţi dreptul să aruncaţi în haos economia şi business-ul aşa cum aţi aruncat scena politică. România are nevoie urgent de un guvern credibil
-
Guvernul prelungeşte măsura de limitare la adaosurile comerciale la alimentele de bază până la 30 iunie 2025
-
Nicolas Sarkozy, condamnat definitiv pentru corupţie de cea mai înaltă instanţă din Franţa
„Cel mai surprinzător lucru pentru mine este că a fost nevoie până în 2021 să recunosc că girafele au un sistem social complex. Ştim de zeci de ani despre alte specii de mamifere complexe din punct de vedere social, cum ar fi elefanţii, primatele şi cetaceele, dar este ciudat cum o specie atât de carismatică şi populară precum girafa să fie atât de puţin studiată până acum", a spus Zoe Muller, autor al studiului şi biolog la Şcoala de Ştiinţe Biologice a Universităţii din Bristol.
Studiul a constatat că femelele girafe menţin relaţii pe termen lung cu alte femele şi cu descendenţii lor. Se formează legături strânse între femele şi puii lor, care sunt uneori îngrijiţi de alte femele într-un fel de creşă. Girafele suferă atunci când un pui din grup moare, chiar dacă nu este al lor.
O mai bună înţelegere a comportamentului girafei poate ajuta la protejarea acesteia. Numărul de girafe a scăzut cu 40% din 1985, potrivit studiului, specia fiind pusă pe lista cu animale vulnerabil de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.
De asemenea, cercetătorii au descoperit că „bunicile girafelor joacă probabil un rol important în supravieţuirea membrilor grupului înrudit. Bunicile sunt probabil depozite de cunoştinţe pentru grup, dar joacă, de asemenea, un rol important în îngrijirea puilor şi în creşterea girafelor tinere”, a spus Muller.
Există încă mulţi oameni de ştiinţă care nu ştiu foarte multe lucruri despre girafe. De exemplu, nu este clar cum comunică girafele, dacă girafele masculine trăiesc dincolo de anii de reproducere şi ce beneficii le aduce viaţa în grup.
„Sper că acest studiu trasează o direcţie, iar de acum, girafele vor fi considerate mamifere inteligente, care trăiesc în grup, care au evoluat societăţi extrem de reuşite şi complexe, care le-au facilitat supravieţuirea în ecosisteme dure, pline de prădători", a spus Mulle.
Citește pe alephnews.ro: Ce au căutat românii pe Google în 2024? Ei au devenit tot mai interesați de gestionarea eficientă a banilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe