Studiu: Injectarea nanoparticulelor de diamant în atmosferă ar putea răci planeta

Un nou studiu condus de Sandro Vattioni, climatolog la ETH Zurich, sugerează că injectarea nanoparticulelor de diamant în stratosferă ar putea contribui la răcirea planetei, scrie Science Alert, care citează Geophysical Research Letters.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Studiu: Injectarea nanoparticulelor de diamant în atmosferă ar putea răci planeta

Studiu: Injectarea nanoparticulelor de diamant în atmosferă ar putea răci planeta

Metoda, cunoscută drept injecţia aerosolilor stratosferici (SAI), a fost analizată pentru a găsi o soluţie temporară la schimbările climatice.

Cercetătorii au analizat mai multe materiale, inclusiv dioxidul de sulf, alumina, calcitul şi diamantul, pentru a evalua capacitatea acestora de a reflecta lumina solară şi de a rămâne suspendate suficient de mult în atmosferă.

Nanoparticulele de diamant s-au dovedit a fi cele mai eficiente în răcirea planetei, fără a produce efecte secundare nedorite, cum ar fi ploi acide sau încălzirea stratosferică. Totuşi, soluţia vine cu un cost uriaş, estimat la sute de trilioane de dolari.

Dioxidul de sulf, folosit frecvent în studiile anterioare, este mult mai ieftin, dar produce efecte secundare precum distrugerea stratului de ozon. Deşi nanoparticulele de diamant par o soluţie bună, implementarea la scară globală este încă departe de realitate şi nu oferă o soluţie pe termen lung pentru criza climatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici