- Home
- Life-Inedit
- (01.09.2021, 20:36)
- Mihaela Ionita
STUDIU Jumătate din arborii sălbatici ai lumii sunt pe cale de dispariţie. Care este principala cauză
- Aproape jumătate din speciile de arbori sălbatici din lume sunt pe cale de dispariţie, ceea ce ar putea afecta ecosistemul, avertizează cel mai mare studiu global de până acum.
- Studiul global solicită acţiuni urgente pentru a preveni prăbuşirea ecosistemului, agricultura fiind cauza principală a dispariţiei acestor arbori sălbatici.
Urmărește
4214 afișări
STUDIU Jumătate din arborii sălbatici ai lumii sunt pe cale de dispariţie. Care este principala cauză
Distugerea pădurilor este o altă cauză importantă, potrivit raportului State of the World’s Trees, care a fost lansat miercuri împreună cu o cerere de acţiune urgente care ar trebui realizate pentru a inversa declinul.
Studiul internaţional desfăşurat pe o perioadă de cinci ani a constatat că 17.510 specii de copaci sunt ameninţate, ceea ce reprezintă de două ori numărul de mamifere, păsări, amfibieni şi reptile puse în pericol, potrivit The Guardian.
Madagascar are cele mai multe specii de arbori ameninţate, 1.842, Brazilia ocupând locul al doilea cu 1.788, printre care mahon cu frunze mari, lemn de trandafir şi eugenia. În China, a şasea naţiune din lume cu cea mai mare biodiversitate, magnolia, camelia şi arţarul s-au numărat printre cele 890 de specii expuse riscului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Statele insulare tropicale sunt afectate în mod disproporţionat, în special abanosul şi lemnul de trandafir, dar chiar şi în Europa, care este relativ săracă în ceea ce priveşte diversitatea naturală, a existat o scădere alarmantă.
Botanicii descriu copacii drept „coloana vertebrală a ecosistemului natural”. Deşi doar 0,2% din specii au dispărut până acum, autorii spun că un declin accelerat ar putea avea efecte teribile. Oamenii sunt afectaţi direct de pierderea ”depozitului” de carbon, de producţia de oxigen, cherestea pentru construcţii, combustibil pentru incendii, ingrediente pentru medicamente şi alimente şi bunăstarea care provine din umbra şi frumuseţea oferită de arbori.
În multe părţi ale lumii, copacii sunt pilonii unui ecosistem sănătos. Fără ei, alte plante, insecte, păsări şi mamifere se luptă să supravieţuiască.
Principalele ameninţări pentru arbori:
- agricultura (recoltele 29% şi creşterea animalelor 14%) ocupă primul loc,
- urmată de exploatarea forestieră (27%), l
- ocuinţe şi alte dezvoltări comerciale (13%),
- foc (13%), minerit (9%),
- plantaţii de celuloză (6%) şi specii invazive (3%),
- schimbările climatice (4%).
Grupul a lansat Portalul GlobalTree, o bază de date online care urmăreşte eforturile de conservare la nivel de specie, pe ţară şi la nivel mondial.
„Pentru prima dată ştim ce specii sunt ameninţate, unde sunt şi cum sunt ameninţate, astfel încât să putem lua decizii de conservare mai bine informate”, a spus Malin Rivers, autorul principal al raportului. „Aceste specii nu sunt încă dispărute. Încă mai există speranţă. Există încă modalităţi de a le recupera”.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe