- Home
- Life-Inedit
- ONTARIO, (18.12.2013, 11:40)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Majoritatea oamenilor preferă să mintă sau să facă fapte rele decât să spună "nu"
Majoritatea oamenilor preferă să spună o minciună sau să facă o faptă rea dacă li se cere decât să înfrunte disconfortul social de a spune "nu", se arată într-un nou studiu.
Urmărește
321 afișări
STUDIU: Majoritatea oamenilor preferă să mintă sau să facă fapte rele decât să spună "nu" (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo spun că oamenii au tendinţa de a subestima capacitatea unor persoane de a influenţa comportamentul etic al altei persoane, informează dailymail.co.uk.
Autorii canadieni ai studiului spun că oamenii ar putea fi de acord să facă lucruri rele pentru a evita situaţia jenantă de a refuza.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii canadieni au realizat o serie de experiemente, care au fost publicate în Personality and Social Psychology Bulletin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
În primul rând, cercetătorii au cerut unui număr de 52 de studenţi să estimeze câte persoane ar trebui abordeze pentru a găsi trei oameni care să fie dispuşi să mintă pentru ei. Astfel, participanţii erau rugaţi să semneze un formular care indica faptul că organizatorii le-au oferit o introducere verbală a unui nou curs.
Participanţii au presupus că ar trebuie să întrebe în medie 8,47 de oameni înainte ca trei dintre ei să fie de acord, dar s-a dovedit că n-a fost nevoie să întrebe decât jumătate dintre acesţia - 4,39. Aproximativ 9 din 10 studenţi au supraestimat procentul de oameni pe care ar fi trebuit să-i întrebe.
Într-un alt studiu, 25 de participanţi au fost rugaţi să estimeze câţi oameni trebuie să întrebe înainte ca trei dintre ei să fie de acord să vandalizeze o carte de la bibliotecă prin scrierea cuvântului "murătură" în interiorul ei. Participanţii la studiu au presupus că ar trebui să întrebe în medie 11 persoane, dar, de fapt, media a fost de 4,7.
La alte două studii, sute de persoane au fost rugate să-şi imagineze că sunt fie realizatori, fie instigatori, fie parte neutră într-o serie de scenarii ipotetice, cum ar fi să cumpere bere pentru minori şi să descarce ilegal un film de pe internet.
Cei care au jucat rolul realizatorului au spus că s-ar simţi mult mai incomod dacă un prieten sau un coleg i-ar împinge spre un comportament imoral, decât dacă i-ar sfătui să se comporte etic, dar cei care au jucat rolul instigatorului sau partea neutră nu au anticipat diferenţa.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe