- Home
- Life-Inedit
- (06.09.2021, 11:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Misiunile în spaţiu ar trebui limitate la 4 ani pentru a proteja astronauţii de radiaţii. Cum ajută maximul solar
- Un nou studiu arată că viitoarele misiuni pe Marte ar trebui să fie limitate la patru ani pentru a proteja astronauţii de radiaţiile dăunătoare.
- De asemenea, studiul arată că misiunile ar trebui efectuate în perioade specifice pentru a reduce nivelul de expunere la particule periculoase, mai exact în timpul maximului solar.
- Expunerea la radiaţii poate provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv arsuri ale pielii, probleme cardiace şi cancer.
Urmărește
1262 afișări
STUDIU: Misiunile de pe Marte ar trebui limitate la 4 ani pentru a proteja astronauţii de radiaţii. Cum ajută maximul solar
NASA are planuri să trimită astronauţii înapoi pe Lună. De asemenea, intenţionează să trimită astronauţi pe Marte o zi. Aceste planuri includ misiuni care ar menţine astronauţii în spaţiu pentru perioade lungi de timp.
China a anunţat, de asemenea, că are în plan să trimită astronauţi pe Marte până în 2033. Astfel de misiuni prezintă riscuri mari pentru oameni din cauza nivelului ridicat de radiaţii din spaţiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Expunerea la radiaţii poate provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv arsuri ale pielii, probleme cardiace şi cancer.
Pe Pământ, oamenii experimentează expunerea la radiaţiile solare, însă câmpul magnetic al planetei noastre protejează de niveluri ridicate, care sunt periculoase.
Două tipuri principale de radiaţii pot afecta oamenii şi echipamentele în spaţiu. Unul este produs de particule eliberate de soare, iar celălalt provine din particule de mare energie create de raze cosmice din afara sistemului nostru solar. NASA spune că al doilea tip poate fi mai periculos pentru oameni şi mai distructiv pentru echipamente, potrivit Voanews.
În noul studiu, cercetătorii au folosit metode de modelare pentru a prezice nivelurile de expunere la radiaţii în timpul viitoarelor misiuni spaţiale. Ei au combinat modele geofizice ale radiaţiei particulelor cu modele pentru modul în care radiaţia ar afecta pasagerii umani şi navele spaţiale.
Grupul internaţional de cercetători şi-a publicat recent studiul în Space Weather. Rezultatele au arătat că cel mai bun moment pentru un zbor către Marte ar fi în timpul a ceea ce este cunoscut sub numele de maxim solar. Aceasta este o perioadă din ciclul magnetic al soarelui care experimentează cea mai intensă activitate solară.
Cercetătorii au declarat că această perioadă ar fi un moment bun pentru un zbor în spaţiu, deoarece „cele mai periculoase şi energetice particule din galaxiile îndepărtate sunt deviate de activitatea solară sporită”, în timpul maximului solar.
De asemenea, studiul a constatat că o misiune dus-întors pe Marte nu ar trebui să dureze mai mult de patru ani. O misiune mai lungă ar expune astronauţii la cantităţi „periculos de mari” de radiaţii, chiar dacă s-a făcut în perioade de călătorie mai sigure. Durata medie de zbor către Marte este de aproximativ nouă luni.
Echipa de cercetare a inclus oameni de ştiinţă de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). Geofizicianul de cercetare UCLA Yuri Shprits a fost co-scriitor al studiului. El a spus că descoperirile sugerează că viitoarele misiuni pe Marte pot fi sigure pentru oameni atâta timp cât urmează recomandările cercetării.
Shprits a spus: „Acest studiu arată că, deşi radiaţiile spaţiale impun limitări stricte cu privire la cât de grea poate fi nava spaţială şi la momentul lansării - şi prezintă dificultăţi tehnologice pentru misiunile umane pe Marte - o astfel de misiune este viabilă”.
NASA lucrează în prezent la dezvoltarea mai multor tipuri de soluţii pentru protejarea oamenilor implicaţi în misiuni spaţiale pe termen lung. Soluţiile posibile includ construirea de adăposturi temporare, dezvoltarea de îmbrăcăminte de protecţie de înaltă tehnologie sau desfăşurarea unor scuturi pe Marte pentru a bloca radiaţiile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe