STUDIU Şarpele cu clopoţei schimbă frecvenţa sunetului în funcţie de ameninţările din apropiere. Ce urmăresc cercetătorii

  • Şarpele cu clopoţei măreşte frecvenţa zgomotului cu cât oamenii se apropie mai mult de el, potrivit unui nou studiu publicat în Current Biology.
  • S-a observat că aceştia au crescut frecvenţa sunetului de la aproximativ 40 Hz la 60 -100 Hz când oamenii s-au apropiat de ei, potrivit studiului.
Urmărește
640 afișări
Imaginea articolului STUDIU Şarpele cu clopoţei schimbă frecvenţa sunetului în funcţie de ameninţările din apropiere. Ce urmăresc cercetătorii

STUDIU Şarpele cu clopoţei schimbă frecvenţa sunetului în funcţie de ameninţările din apropiere. Ce urmăresc cercetătorii

În timp ce vizita o crescătorie de animale, autorul principal al studiului, Boris Chagnaud, a observat că şarpele cu clopoţei a produs un sunet cu o frecvenţă mai mare atunci când s-a apropiat de el şi a coborât frecvenţa când s-a îndepărtat, potrivit CNN.

După efectuarea unor teste suplimentare pentru a confirma acest lucru, Chagnaud a spus că a lucrat cu alţi cercetători pentru a proiecta un mediu de realitate virtuală în care şerpii virtuali au reacţionat în acelaşi mod.

„La fel ca alţii, şerpii cu clopoţei, dintre care există numeroase specii în America de Nord, sunt mai interesaţi să nu fie detectaţi decât să se confrunte cu orice alt animal decât prada lor", a spus el.

Această specie atacă animale mici, cum ar fi rozătoarele şi produce un sunet cu ajutorul cozilor atunci când se simte ameninţat, a spus Whit Gibbons, profesor emerit de ecologie la Universitatea din Georgia din Atena, care nu a fost implicat în studiu.

Deşi şerpii cu clopoţei se pot proteja cu ajutorul veninului, Gibbons a spus că această specie încearcă să evite să-l folosească atunci când se poate. De asemenea, reptilele vor să evite să-şi rupă colţii sau să se cu animalele mai mari, cum ar fi coioţii şi bursucii, a adăugat el.

Zăngănitul poate fi folosit şi pentru a atrage prada, a spus Gibbons. El crede că studiile viitoare se vor concentra asupra modului în care şerpii cu clopotei îşi folosesc zăngănitul pentru a atrage prada, „posibil prin mimica auditivă a speciilor care servesc drept pradă pentru alte specii”.

Chagnaud a spus că unul dintre doctoranzii săi a recomandat să se realizeze o cercetare pentru a vedea ce părţi ale creierului uman sesizează creşterea frecvenţei sunetului produs de şarpele cu clopoţei şi ulterior să interpreteze cât de departe este şarpele, pentru a se putea apăra.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici