- Home
- Life-Inedit
- (21.08.2021, 10:55)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Şarpele cu clopoţei schimbă frecvenţa sunetului în funcţie de ameninţările din apropiere. Ce urmăresc cercetătorii
- Şarpele cu clopoţei măreşte frecvenţa zgomotului cu cât oamenii se apropie mai mult de el, potrivit unui nou studiu publicat în Current Biology.
- S-a observat că aceştia au crescut frecvenţa sunetului de la aproximativ 40 Hz la 60 -100 Hz când oamenii s-au apropiat de ei, potrivit studiului.
Urmărește
638 afișări
STUDIU Şarpele cu clopoţei schimbă frecvenţa sunetului în funcţie de ameninţările din apropiere. Ce urmăresc cercetătorii
În timp ce vizita o crescătorie de animale, autorul principal al studiului, Boris Chagnaud, a observat că şarpele cu clopoţei a produs un sunet cu o frecvenţă mai mare atunci când s-a apropiat de el şi a coborât frecvenţa când s-a îndepărtat, potrivit CNN.
După efectuarea unor teste suplimentare pentru a confirma acest lucru, Chagnaud a spus că a lucrat cu alţi cercetători pentru a proiecta un mediu de realitate virtuală în care şerpii virtuali au reacţionat în acelaşi mod.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea platformei TikTok în România până la finalizarea anchetei, în urma victoriei lui Călin Georgescu
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
„La fel ca alţii, şerpii cu clopoţei, dintre care există numeroase specii în America de Nord, sunt mai interesaţi să nu fie detectaţi decât să se confrunte cu orice alt animal decât prada lor", a spus el.
Această specie atacă animale mici, cum ar fi rozătoarele şi produce un sunet cu ajutorul cozilor atunci când se simte ameninţat, a spus Whit Gibbons, profesor emerit de ecologie la Universitatea din Georgia din Atena, care nu a fost implicat în studiu.
Deşi şerpii cu clopoţei se pot proteja cu ajutorul veninului, Gibbons a spus că această specie încearcă să evite să-l folosească atunci când se poate. De asemenea, reptilele vor să evite să-şi rupă colţii sau să se cu animalele mai mari, cum ar fi coioţii şi bursucii, a adăugat el.
Zăngănitul poate fi folosit şi pentru a atrage prada, a spus Gibbons. El crede că studiile viitoare se vor concentra asupra modului în care şerpii cu clopotei îşi folosesc zăngănitul pentru a atrage prada, „posibil prin mimica auditivă a speciilor care servesc drept pradă pentru alte specii”.
Chagnaud a spus că unul dintre doctoranzii săi a recomandat să se realizeze o cercetare pentru a vedea ce părţi ale creierului uman sesizează creşterea frecvenţei sunetului produs de şarpele cu clopoţei şi ulterior să interpreteze cât de departe este şarpele, pentru a se putea apăra.
Citește pe alephnews.ro: Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: România scapă de vizele pentru SUA. Am îndeplinit criteriul pentru a fi acceptați în Visa Waiver
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Cel mai apropiat punct de centrul Pământului. Ce au găsit exploratorii la -2.197 de metri 😲
CANCAN.RO
Cele patru zodii care vor avea NOROC în perioada ianuarie – martie 2025. Nu vor întâmpina obstacole
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe