SUA: Internetul, o problemă pentru părinţi

Majoritatea părinţilor americani sunt conştienţi de problemele cu care se confruntă copiii lor pe internet, cum ar fi limbajul vulgar, mesajele sexuale şi cele publicitare, dar nu fac nimic pentru a-i împiedica să utilizeze web-ul, se arată într-un studiu al Harris Interactive, citat de Reuters.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului SUA: Internetul, o problemă pentru părinţi

SUA: Internetul, o problemă pentru părinţi

Conform studiului, realizat pe un eşantion de 411 părinţi cu copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, 71% dintre ei au declarat că au observat că proprii copii au trebuit să facă faţă, în ultimul an, cel puţin uneia dintre problemele specifice internetului. Cu toate acestea, patru din cinci părinţi declară că internetul i-a ajutat pe copii la şcoală, în timp ce trei din 10 susţin că aceştia petrec prea mult timp online.

Potrivit studiului, 93% dintre părinţi preferă să monitorizeze activităţile online ale copiilor lor în loc să le interzică sau să restricţioneze accesul la internet.

"Studiul confirmă că părinţii au probleme în ceea ce priveşte utilizarea internetului de către copiii lor, însă acestea nu îi fac să le interzică accesul online", a declarat James Steyer, CEO al Common Sense Media, companie care, alături de Cable in the Classroom, a comandat studiul.

Conform studiului, 24% dintre părinţi susţin că există o expunere puternică a propriilor copii la limbaj vulgar, conţinuturi sexuale sau violente în ultimul an, în timp ce 52% declară că aceştia au fost expuşi la mesaje publicitare. De asemenea, 85% dintre părinţi susţin că au discutat cu copiii lor despre siguranţa online în ultimul an.

"Ştim că părinţii înteleg faptul că a discuta cu copiii despre utilizarea internetului este un lucru foarte important", a declarat Helen Soule, executive director al Cable in the Classroom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici