- Home
- Life-Inedit
- (03.03.2022, 16:31)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Surpriza de pe Marte. Roverul Curiosity a găsit o ”floare marţiană” mai mică decât o monedă
- În timpul cercetării rocilor marţiene din Craterul Gale, roverul Curiosity a dat peste o mică surpriză.
- Artefactul din rocă, care seamănă cu o bucată de coral sau cu o floare, este mai mic decât un bănuţ.
Urmărește
27969 afișări
Sursa foto: Twitter
"Floarea" marţiană şi piesele sferice de lângă ea au fost probabil "realizate în trecutul antic, când mineralele transportate de apă au cimentat roca", potrivit NASA.
Curiosity a realizat o imagine a micului aranjament de roci pe 24 februarie cu ajutorul Mars Hand Lens Imager, o cameră foto amplasată la capătul braţului său robotic, potrivit CNN.
Descoperirea este similară cu alte mici caracteristici pe care Curiosity le-a observat în trecut, toate acestea fiind formate "atunci când fluidele mineralizatoare au călătorit prin conducte de tip throudagh în rocă", potrivit agenţiei. Anterior, roverul Opportunity a observat, de asemenea, "afinele" marţiene, mici sfere minerale care indică faptul că pe planeta roşie a existat cândva un sol apos.
Fiecare imagine pe care Curiosity o colectează şi o împărtăşeşte cu privire la aceste caracteristici îi ajută pe cercetători să reconstituie cronologia prezenţei apei în crater.
Un deceniu de explorare
La sfârşitul acestui an, Curiosity va sărbători o etapă importantă: aniversarea a 10 ani de explorare marţiană. Curiosity a aterizat pe planeta roşie pe 5 august 2012. În ultimul deceniu, acesta a explorat craterul şi caracteristica Mount Sharp din centrul craterului.
Misiunea a fost concepută pentru a determina dacă Marte a fost vreodată locuibilă pentru viaţa microbiană. Încă de la început, roverul bine numit a descoperit dovezile chimice şi minerale care afirmă că planeta a fost locuibilă cândva în trecutul îndepărtat. De atunci, Curiosity investighează înregistrările geologice pentru a înţelege când ar fi putut Marte să fie cea mai potrivită pentru a găzdui viaţa.
Curiosity continuă să îşi croiască drum printre bolovani şi creste ascuţite şi să colecteze mostre de rocă şi sol pentru analiză.
Roverul de mărimea unei maşini a deschis calea pentru roverul Perseverance şi elicopterul Ingenuity, care în prezent explorează craterul Jezero, situat la 3.700 de kilometri distanţă, şi care în cele din urmă vor returna primele mostre marţiene pe Pământ prin intermediul unor misiuni viitoare. Eforturile combinate ale acestor rovere ar putea contribui la răspunsul la întrebarea finală dacă a existat vreodată viaţă pe Marte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nouă descoperire astronomică. Gaura neagră cea mai apropiată de Pământ nu ar exista, ci ar fi un ”vampir stelar”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe